Hoppa till sidans innehåll
Foto: ULF PALM

Längdchefen har ordet: Höstkänslor


Hösten börjar så sakta göra sitt antågande. Ett antal mörka moln som rör sig sakta över vår vardag. Energikris, lågkonjunktur och krig. Vi går inte opåverkade vidare men vi har ägnat både tid och kraft åt att förbereda oss så gott vi kan.  

Vårt fokus är framåt och med gemensamma krafter ska vi anta de utmaningar vi möter. Vi får, som alla andra, vända och vrida på våra resurser och gör vi det tillsammans känner jag ingen större oro för att vi inte ska klara oss denna vinter.  

Majoriteten av landslagets lägerdagar är lagda i Sverige men för att vi ska kunna konkurrera och förbereda oss på bästa sätt så ingår ett besök till VM-trakterna. Dels för att få höjdträning, dels för att känna på miljön och de utmaningar som våra aktiva kommer att möta i Planica. Våra sprintherrar har varit först ut och i slutet av veckan åker damer och övriga herrar till Toblach för årets enda utlandsläger. 

Juniorlandslaget som precis avslutat läger i Umeå har etablerat sig på TikTok. Det gäller att följa trender även utanför spåret och hitta nya sätt där vi kan möta våra yngre följare. Det verkar ha kul tillsammans. Gå in och kika! 

Vi har också fått rapporter om att vi blir att fler som vill träna och tävla på längdskidor i de yngre klasserna. Återväxt är otroligt viktigt för framtida framgångar och jag vill uppmana er alla att välkomna dessa unga in i vår längdskidvärld.  

Inom sikte har vi vår årliga Utbildningshelg som i år går av stapeln i Falun. Ryktet säger att alla klasser är fulla och att det kommer bli ett gediget gäng som ska ta nya kliv. Det glädjer mig mycket att se att längdskidsverige tar chansen att kompetensutveckla när tillfälle ges.  

Från den internationella horisonten så väntar FIS höstmöte i Zürich i slutat av denna månad. Känns bra och viktigt att kunna träffas över nationsgränserna fysiskt ibland, efter drygt ett par år av enbart digitala möten pga pandemin. 

Till sist vill jag hylla våra fantastiska rullskidåkare!  

Rullskidsäsongen har precis stängt och vi summerar fantastiska framgångar och det är många fina evenemang har genomförts i sommar. Rullskiddrottnignen Linn Sömskar fullkomligt dominerade damernas världscup och våra herrjuniorer – tog hem hela världscupspallen. Grattis Anton, Malte och Jonathan!  

Magiskt att se att vi även briljerar på hjul, nu rullar vi sakta vidare mot en förhoppningsvis vit vinter. 

  

Uppdaterad: 25 SEP 2022 20:59 Skribent: Lars Öberg
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info