Hoppa till sidans innehåll

Landslagschefens Olympiska Spel i blåsiga och kyliga Zhangjiakou


Sista veckorna spenderade vi med laget i italienska Livigno på 1800 meters höjd. Det blev en snabb flytt dit efter att vårt hotell som bokats i Seiser Alm hade drabbats av Covidfall.  

Pandemin påverkade oss i Livigno, vi levde strikt och helt isolerat förutom ute i skidspåret. Vi hade kockarna Sara Hugg och Jonas Hellgren med som fixade mat åt oss i en lägenhet bredvid hotellet. Förlägret blev så fint som vi kunde hoppas, med vackra morgnar i strålande sol och minusgrader på de skidspår som klättrade runt i Livignodalen. 

Resan blev en spännande utmaning med flera PCR-tester och långa buss- och flygresor. Väl framme insåg vi snabbt att detta inte blir ett vanligt OS. Desinfektionsmedel och heldräkter hos volontärerna varnade oss för att här tar man Covidsäkerheten på allvar.  

Vi fick en dryg vecka på banorna och i OS-byn innan det var dags för första tävlingshelgen och vallarna jobbade dygnet runt tillsammans med SOKs personal och slipare för att hitta det bästa materialet.  

Skiathlon började utan medaljer för oss men med starka insatser av flera aktiva.  

Våra första medaljer kom på sprintkvällen i det kyliga Zhangjiakou. En helt enorm Jonna Sundling bara svävade iväg och Maja Dahlqvist tog silvret. Jubel såklart och medaljceremoni med svenska nationalsången inför ivrigt flaggande och viftande kineser.  

Tävlingarna kom slag i slag och det blev till slut fyra medaljer för vårt landslag, utöver det också många fjärde- och femteplatser. OS är tufft eftersom media bara räknar medaljer men vi är stolta över vår insats och har nu rest hem med en känsla av att vi ändå kan nå fler medaljer framöver - framtiden är ljus! 

 

Anders Byström 

Uppdaterad: 22 FEB 2022 22:44 Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info