Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Marcus Grate tar steget upp från Team BAUHAUS till A-landslaget.

Landslagsgrupper och elitmiljöer formade för 2021/2022


Uttagningarna till A-landslaget, Team BAUHAUS, Team Svenska Spel, Team Svenska Spel Juniorlandslaget och elitmiljöerna vid skiduniversiteten är klara.

Säsongsutvärderingen i april genomfördes med många glädjande tillbakablickar. 31 pallplatser på världscup och VM samt 7 medaljer på junior- och U23-VM summerade längdlandslagets absoluta spets vilket bekräftar att den talangutveckling vi satsar på och bedriver leder till resultat.

Under maj månad har Svenska Skidförbundet presenterat antagningsbesked till de åkare som tilldelas platser och olika former av stöd för sina elitsatsningar. 48 åkare bereds platser i landslagsgrupperna inför träningssommaren 2021/2022.

Från juni till säsongstart kommer ett läger antal läger arrangeras med bas hos våra samarbetsorter Vålådalen, Torsby, Orsa Grönklitt, Bruksvallarna och med en större säsongsupptakt och tävlingshelg under Trollhättan Action Week i slutet av augusti. 

Bredvid landslagsgrupperna ges hela 65 åkare, i vissa fall parallellt med åkarens plats i landslagsgrupper, platser vid någon av Svenska Spels elitmiljöer som skidförbundet driver tillsammans med universitet och högskolor i Östersund, Umeå och Falun. Svenska Spels elitmiljöerna är en viktig satsning där åkaren ges möjlighet att kombinera högskole- och universitetsstudier med sin elitsatsning.

Läs mer om:
A-landslaget och Team BAUHAUS och se de antagna här.
Team Svenska Spel och Team Svenska Spel Juniorlandslaget och se de antagna här.
Svensk Spels Elitmiljöer och se de antagna här.

 

 

Uppdaterad: 18 MAJ 2021 17:32 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info