Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN

Vi lägger rälsen medan vi kör tåget


Våren har börjat visa sig på allvar och jag kan konstatera att den svarta asfalten på rullskidbanan på Lugnet för första gången, sedan jag började min anställning som längdchef, börjat titta fram.

Det finns mycket gott arbete att lyfta fram när jag ska summera mina intryck efter drygt 6 månader som längdchef. Framför allt vill jag där lyfta fram grunden till all framgång – engagemang och lagarbete. Detta genomsyrar all verksamhet som jag kommit i kontakt med under längdparaplyet. Utan ett starkt engagemang och lagarbete, både internt och externt, kommer vi inte att kunna verka i den riktning som både jag Svenska Skidförbundet övergripande önskar, ”bli fler och bli bättre”.

Det känns bra att nu med full kraft få vara med från början i arbetet med att ta nya tag inför kommande säsong, tillsammans med alla engagerade och duktiga medarbetare och övriga skidvänner. Samtidigt känner jag av en stor utmaning i att skapa tid för reflektion, utvärdering och analytiska slutsatser. Ett tillstånd som i skrivande stund i mångt och mycket kan relateras till ett gammalt bevingat uttryck: ”Vi lägger rälsen medan vi kör tåget”.

Arbetet med att ta fram en ny verksamhetsplan och budget för grenen längds alla delar, landslag, utveckling, nationellt och marknad/kommunikation, är det som ligger högts upp på agendan just nu. Där har vi kommit en bra bit på väg och nästa steg, att få Svenska Skidförbundets styrelse att godkänna både verksamhetsplan och budget, väntar inom kort.

Parallellt med det pågår ett intensivt arbete med en rad grenspecifika frågor, bland annat att färdigställa landslagsorganisationen, behålla och skapa nya sponsoravtal/samarbeten och att planlägga kommunikativa frågor och aktivering kring detta.

Tittar vi framåt, med utgångspunkt från att budget och verksamhetsplaner blir godkända, kommer arbetet med värdegrunds- och ledarskapsfrågor ligga högt på agendan inför nästa år och även fler år framåt. I detta långsiktiga arbete ingår många viktiga delar, bl a jämställdhet, likabehandling och kulturfrågor. Ett viktigt arbete som kräver tålamod och ett kontinuerligt och långsiktigt arbete över tid. Nödvändigheten med och vinsten av detta är att kunna utveckla vår förmåga till att attrahera nya och behålla duktiga medarbetare inom SSF.

Sammanfattningsvis kan konstateras att det ”semester-mode” som infunnit sig för vissa, då den officiella tävlingssäsongen tagit slut, för många andra snabbt byttes ut mot ett högt och accelererande tempo i arbetet med att skapa förutsättningar för att göra nästa säsong lika bra och helst ännu bättre.

Tack för allt gott arbete som genomförts denna säsong i hela Skid-Sverige, ingen nämnd ingen glömd.

Lars Öberg,
Längdchef

Uppdaterad: 28 APR 2022 16:30
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info