Hoppa till sidans innehåll

Längdlandslaget på Sverigeturné


Det har blivit Sveriges tur att stå som arrangör för världscupen när de Svenska skidspelen i Falun ska avgöras i helgen. Ett annars publikfyllt Lugnet får istället för publik nöja sig med extra många svenskar på start.

Efter världscuptävlingarna i finska Lahtis rullar nu världscup-cirkusen vidare till Falun. I och med att tävlingarna arrangeras i Sverige får arrangörslandet ställa upp med ett så kallat nationellt fält. Det betyder att utöver de sex ordinarie platser som Sverige har i världscupen kan även Sverige ställa upp med fyra åkare till. Dessutom har man plats för två U23-åkare vilket därmed gör att Sverige får ställa upp med 12 åkare i vardera tävling.

– Det är ett bra koncept med nationellt fält och en utmärkt chans för de åkare som kommer under ifrån att visa vad de går för mot den yttersta världseliten, säger Anders Byström, landslagschef.

Efter Falun och Skidspelen är det dags för en ny trupp att tas ut. Nu med fokus på sprint för att tävla i Ulricehamn som står värld för den andra världscupstävlingen i Sverige den 6–7 februari.

Detta blir den sista internationella tävlingen innan VM som drar igång den 23 februari i Oberstdorf, Tyskland. Men innan dess blir det SM på hemmaplan i Borås den 9–11 februari. 

Svenska Skidspelen i Falun 29-31 januari

Världscupen i Ulricehamn 6-7 februari

Skid-SM i Borås 9-11 februari

Uppdaterad: 26 JAN 2021 17:07 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info