Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Normalare tider och säsongsstart som står för dörren


Säsongsstarten står snart runt hörnet. Redan nu börjar flera anläggningar lägga ut konstsnö runt om i Sverige. I vårt lands nordligaste delar, och till och med utanför kontoret i Falun, har det dessutom flugit flyktiga snöflingor i luften. Man känner verkligen att nu är det inte lång tid kvar.

Oktober är en månad då hela organisationen slipar på det sista inför kommande säsong. Sommaren ligger bakom oss. Upptakter är avklarade. Utbildningar genomförda. De sista lägren genomförs. I skrivande stund befinner sig Team Svenska Spel och Team Svenska Spel juniorlandslaget på läger i Vålådalen. Nästa vecka är det dags för A-laget och Team BAUHAUS sista höghöjdsläger i italienska Val Senales.  

Sakta har verksamheten börjat återgå till det nya normala efter att restriktionerna har släppt. Vi vågar träffas och vi vågar hoppas. Vi hoppas på att kunna genomföra en riktigt tävlingssäsong igen på alla nivåer.  

Vi är glada och stolta över att så många av våra medlemmar har hängt i. Vi har fått indikationer på att vi inte tappat utövare som så många andra idrotter, vi har faktiskt blivit lite fler. Och det är det vi strävar efter. Att bli fler och bli bättre för att kunna fortsätta.  

Själv är jag också i perioden mitt emellan. Som TF Längdchef går jag i väntans tider på vår nye chef. Tillsammans så håller jag och mina kollegor ordning på verksamheten och aktiviteter som ska genomföras innan snön lägger sig. Vi ser så mycket fram emot att i mitten av november, kanske lagom till svenska säsongspremiären i Gällivare då vi får välkomna Lars Öberg som ny längdchef.   

Karin Ersson – TF Längdchef/Director Ski Team Sweden X-Country 

Uppdaterad: 22 OKT 2021 09:28 Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info