Hoppa till sidans innehåll

Nu är vi laddade och redo för säsongens höjdpunkt


Halvvägs in i säsongen är det en positiv lägesbild som jag vill förmedla, den höga smittspridningen av covid-19 till trots. Även om Tour de ski inte gick som på räls så hade vi ändå till slut en svensk tjej på pallen.  

Totalt sett kan vi, när vi summerar den första halvleken av världscupsäsongen, blicka tillbaka på en oerhört stark inledning – resultatmässigt. Något som känns bra att ha med sig när det är dags för den landslagsmässigt sett viktigaste händelsen denna säsong, OS i Peking.  

Från den nationella fronten har vi arbetat intensivt med en rad frågor. Här har arbetet med ämnet accelerationsstöd, energibalans, skidgymnasiefrågor och fluorrestriktionerna har varit några av de ämnen som fått mycket uppmärksamhet. 

Ett stort glädjeämne för många är att de nationella tävlingarna för juniorer och seniorer, BAUHAUS- och Smart Energy cup, har kunnat genomföras enligt plan. Vi har stora förhoppningar om vi ska kunna fortsätta resten säsongen på samma sätt. Jag hoppas att detta även gäller för ungdomssidan som stod i det närmaste helt stilla förra säsongen när vi pratar tävlingsverksamhet.  

Expressen rapporterade tittarrekord från helgen i Falun vilket är värdefullt för varje skidåkare och klubb i Sverige. Synligheten ger oss möjlighet att fortsätta utvecklas samtidigt som det stora intresset ger oss förutsättningar att knyta nya band till näringslivet som vi behöver för att finansiera våra verksamheter runt om i Sverige. 

Positivt x 2, vi har fått in en ökad mängd ansökningar från klubbar och distrikt för att komma åt medel från det så kallade accelerations stödet den sista tiden. Det känns bra att så många som möjligt ute i skid-Sverige ser möjligheten att kunna söka ekonomiskt bidrag genom Svenska Skidförbundet.  

Energibalans och skidåkarnas hälsa är något som förbundet har bestämt ska prioriteras grenöverskridande och längd har fått förtroendet att ta driva detta ett arbete som är påbörjat och som jag ser fram emot att följa framöver. I fluorfrågan har vi förnyat och förstärkt kommunikationen i samråd och samarbete med längdrådet och elitklubbarna där många redan har tagit ställning och rensar ut kända farliga och förbjudna produkter från vallabodarna.  

Men, som sagt, nu är det snart dags för ”OS-mode”, lördag den 5 februari smäller det med damernas dubbeljakt som den första tävlingen under vinter-OS 2022. Är vi taggade, eller 😊 

Lars Öberg 
Längdchef 

Uppdaterad: 25 JAN 2022 16:33
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info