Hoppa till sidans innehåll

Nu börjar det…


Känns oerhört spännande, roligt och inspirerande att äntligen få köra i gång på riktigt i rollen som längdchef på Svenska skidförbundet.

Första veckan som längdchef rivstartades med aktiviteter i Stockholm och Gällivare. Jag blev introducerad i Svenska skidförbundets ledningsgrupp. Deltog i vår partnerträff tillsammans med marknadsgruppen, medverkade på möten på RF och andra evenemang på plats i Stockholm. Veckan avslutades med ett besök i Gällivare där den officiella längdpremiären för säsongen 2021/22 i Sverige genomfördes i dagarna tre. Så nu är vi igång!

Jag känner att stämningen, både internt och externt, är god i Skidsverige och att vi med tillförsikt kan se fram emot ljusare tider. Detta trots, en i många avseenden, tuff och utmanande period inte minst på grund av den pandemi som även drabbat även skidsporten. Ett exempel på positiva signaler som jag tar mig från partnerträffen i Stockholm är att vi hälsar en ny partner välkommen till längdfamiljen, varmt välkomna - Sundström Safety AB. Jag vet också att vi har en till partner på väg som ska presenteras närsomhelst. Det känns som vi har ett bra flow.

Många,inklusive jag själv, kunde för första gången på väldigt länge besöka en längdskidtävling i Sverige, utan restriktioner. Det var verkligen efterlängtat. Nu verkade alla uppskatta enkelheten, innan pandemins självklarheter, i att få delta och arrangera en tävling utan tvingande restriktioner. Jag hoppas verkligen att vi kan få fortsätta på samma sätt under den fortsatta säsongen.

I måndags presenterades den första landslagstruppen för säsongen. Till helgen blir det världscupspremiär i finska Ruka. Jag ser fram emot en spännande helg i Ruka och har så klart förhoppningar om framgångar för våra blågula tjejer och killar redan från start.

Varma skidhälsningar! 

Lars Öberg

Uppdaterad: 24 NOV 2021 10:06 Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info