Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Nytt år med nya utmaningar och försiktiga förväntningar


Slutet av januari 2021, med knappa två månader kvar av en märklig säsong. En säsong som slukats av pandemin och satt stora delar av Skidsverige på prov. Snabba beslut. Nya förutsättningar. Stora diskussioner. Ändrade restriktioner. En tuff men ändå en lärorik period.

Det är glädjande att se att det finns en stark vilja att fortsätta träna och tävla på alla nivåer. Klubbar och distrikt har visat en brinnande omställningsförmåga och gjort ett fantastiskt arbete för att skapa förutsättningar som vi kan dra nytta av i framtiden. Intresset för friluftsliv och skidåkning har exploderat i pandemins spår det ska vi också dra nytta av.

I världscupen levererar damåkarna varje helg och Oskar Svenssons vinst i Val di Fiemme visar vägen för herrarna – det är möjligt att stå högst på podiet i den svenska dräkten! Vi är många som gläds åt dessa fina framgångar.

Några positiva nedslag i pandemitid är att digitala utbildningar har gett oss möjlighet att vidareutbilda fler ledare än någonsin denna höst och vinter. En annan är att det går att skapa och genomföra tävlingar med mindre ledarstab och enklare förhållanden kring vallning.

Kanske ser vi snart ljuset i tunneln och kan det vara så att vi kommer kunna se fram emot fler tävlingar när vårvintern börjar skönjas, när solen stiger högre för var dag? Man kan i alla fall hoppas.

Vårt värdegrundsarbete inom förbundet fortsätter och jag är positivt överraskad av det fina mottagandet det fått inom organisationen. Vi jobbar vidare med tillgänglighet, beteenden och även våra olika arbetssätt. Vi vill bli effektivare och utveckla kommunikationen inom förbundet men även med hela Skidsverige.

Avslutningsvis konstaterar jag att vi har massor att utveckla. Framåt ska vi skapa en verksamhetsplan som bottnar i Strategi 2026 som klubbades på förbundsmötet i höstas. För att vi ska lyckas med vår vision om att bli bäst i världen – alla på snö så tror jag att nyckeln är - gemensamt fokus på det som är värdefullt och samtidigt att vi vågar prioritera bort det som är mindre viktigt. Vi är bara i början av vår väg framåt och jag ser ljust på tiden som kommer. Det kan bara bli bättre!

Skidhälsningar,

Daniel Fåhraeus, längdchef Svenska Skidförbundet 

 

Uppdaterad: 26 JAN 2021 16:33 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info