Hoppa till sidans innehåll

Säsongen går mot vila, njuta och reflektera


Säsongen är snart över, men på många håll i Sverige är den sannolikt inne i den mest behagliga perioden. Håll i och håll ut blir lite lättare när vädret är som bäst och skaren bär i skogen.

Vi kommer vara påverkade av pandemin en bra stund framöver och inget ont som inte har något gott med sig. Som människor anpassar vi oss snabbt och vi har tagit oss an utmaningar med ett engagemang som gett framgångar på alla nivåer.

Med ett leende på läpparna reflekterar jag över en framgångsrik säsong som har genomförts efter bästa förmåga utifrån förutsättningar som hela tiden tagit hänsyn till ord som restriktioner och smittspridning. 31 pallplatser, 14 VM-medaljer (7 för seniorerna plus 7 för junior/U-23) och två väl genomförda världscuptävlingar på hemmaplan. I helgen korades årets segrare VW-cup i en rafflande säsongsavslutning på nationalarenan i Falun.

Arbetet med att nästa år har påbörjats. Strategi 2026 som klubbades på förbundsmötet i höstas med visionen om att vi, Skidsverige - TILLSAMMANS - ska arbeta för att vi ska bli fler och bättre, och skapa förutsättningar och aktiviteter för att få Alla På Snö.

I detta arbete tar vi med oss det vi lärt för att fortsätta utveckla oss och sporten. Det går att träna och tävla i en pågående pandemi. Vi kan mötas och utbilda digitalt. Nu genomför vi utvärderingar och för dialog inom och utanför verksamheten. Vi kan göra bra lite bättre. Budget, verksamhetsplaner ska tas fram, värdegrundsarbetet fortsätter - och vi ska göra det tillsammans! Jag ser fram emot detta fortsatta arbete och hoppas på att snart även kunna blicka framåt mot en, covid-fri, vardag!

Slutligen vill jag uppmana alla som har möjlighet att ta på dig skidorna, stick ut i skogen eller dra upp på fjället - hämta energi - för den flödar där ute och väntar på dig 😎

Daniel Fåhraeus - Längdchef/Director Ski Team Sweden X-Country

Uppdaterad: 29 MAR 2021 18:25 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info