Hoppa till sidans innehåll

Skidglädje på rullskidor


Nacka- Värmdö SK och IKJ Haninge erbjuder tillsammans träning för Stockholms Skidallians. Barn och ungdomar får oavsett tidigare erfarenheter testa på att åka rullskidor.

På tisdagskvällarna är det full aktivitet på rullskidor vid Gubbängens IP. Då kan alla inom Stockholms Skidallians hänga på den träning som Nacka-Värmdö SK och IKJ Haninge gemensamt erbjuder. Där finns en fin asfalterad rundbana runt en av fotbollsplanerna, som passar ypperligt de yngre eller mer ovana åkarna.

 

- Med de yngsta barnen kör vi enkla övningar på rundbanan för att lära sig hantera skidorna, hitta balansen, leka och ha skoj. Vi avslutar med stafetter och lek på gräset eller i skogen. Allt för att ge barnen så mycket rörelseglädje som möjligt, berättar Malin Fredriksson ungdomsledare i Nacka-Värmdö SK.

 

För den som är nyfiken att testa på för första gången på finns skidor och pjäxor att kan låna.

 

De lite äldre barnen och de som har god rullskidvana erbjuds möjlighet till mer avancerad träning och turer i närområdet. Dessutom finns en träningsgrupp för juniorer och vuxna, allt för att ge möjligheten till alla som vill träna rullskidåkning.

 

I våra nyhetsbrev vill vi visa på inslag från all den fantastiska verksamhet som sker runt om i skid Sverige. Vill ni dela med er av något från er förening?


Skicka bidraget till Jenny Limby, This is a mailto link

Uppdaterad: 18 MAJ 2021 10:51 Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info