Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulrika Sterner

Soliga dagar på SM


Det blev ingen vanlig SM-vecka detta år. Men Borås lyckades bjuda in till härliga SM-tävlingar för längdåkarna och TV-tittarna. En vecka blev till tre dagar.

Den första av tre tävlingar på Borås Skidstadion, med favoritsegrar i både dam och herrklass.  På damsidan blev det en överlägsen och väntad seger för Ebba Andersson som visade att formen är där den ska efter en överlägsen seger. På herrsidan blev det också favoritseger i form utav Jens Burman från Åsarna IK.

Under onsdagen fortsatte SM-tävlingarna i Borås med sprint i klassisk stil. Det blev rafflande finaler när SM-medaljörer skulle koras, där Anna Dyvik och Anton Persson sprintade hem varsitt guld.

Till onsdagen tittade solen fram i Borås när årets sprintmästare skulle koras. Det blev rafflande finaler där Anna Dyvik och Anton Persson sprintade hem varsitt guld.

SM-dagarna avslutades under fantastiska förhållanden med sol och nysnö när det var dags för 15/30 kilometers masstart. Det var Piteå Elits Ebba Andersson och Johan Häggström som fick kliva upp högst upp på pallen.

Borås lyckades med hjälp av sponsorer och funktionärer att skapa både fin stämning och inramning på en publikfri arena. Fantastiskt bra jobbat.

Uppdaterad: 24 FEB 2021 22:32 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info