Hoppa till sidans innehåll

Sol, snö och skidtävling - nu är både VM och vår på gång!


Förväntningarna ligger i luften, landslagschef Byström hälsar, via telefon, att truppen har funnit sig till rätta och att stämningen i gänget är hög. Våra yngre stjärnor har redan tänt gnistan och skruvat upp förväntningarna på vår seniortrupp, när de fick med sig 7 medaljer hem från J/U23-VM, som avgjordes under iskalla förhållanden, i Vuokatti. Jag tror och hoppas på att framgång föder fortsatt framgång!

Nu är vi laddade för många spännande stunder framför TV, radio och dator de kommande dagarna – och vi håller tummarna för att våra fantastiska skidåkare ska få njuta av att vara i form och prestera bra under VM! I Oberstdorf är det allt annat än kallt. Värmen är mer än påtaglig och kommer vara i spel från start till mål.

Vi har haft en intensiv period på hemmaplan med två härliga världscuptävlingar. Både Falun och Ulricehamn levererade fina evenemang med mycket nytänkande utan att ge avkall på FIS covid protokoll. Imponerande. Stort tack till er arrangörer, till alla ideellt arbetande funktionärer och inte minst till våra svenska skidåkare som håller den svenska fanan vajande på podiet.

Bara ett par dagar efter Ulricehamn levererade Borås SK och Borås kommun SM-tävlingar av närmast lika förnäm klass. Sol, snö och tävling gav skidpropaganda direkt i TV. En fantastiskt insats och jag vill rikta ett stort tack till arrangören som både varit flexibel och lösningsorienterad för att få allt på plats.

Corona ligger fortsatt som en våt filt över samhället och idrottens roll som möjliggörare och hopp är viktig. Jag blir så stolt när jag ser och hör om alla extra insatser som utförs för att arrangera tävlingar i denna pandemitid. Ansvarstagandet är högt och jag vill skicka ett extra tack till alla ni därute i Skidsverige som engagerar er i sporten och skapar träningar och tävlingar utifrån de förutsättningar som råder.

Njut nu av VM och av att den bästa delen av säsongen ligger framför oss – med ljuset kommer förhoppningsvis möjlighet till mer sol, härlig snö och magisk skidåkning!

Heja Sverige!

Hälsningar, 
Daniel Fåhraeus, längdchef Svenska Skidförbundet 

 

Uppdaterad: 24 FEB 2021 15:33 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info