Hoppa till sidans innehåll

Välkommen publiken – kom ut och njut!


Aktiva har landat hemma med medaljer om halsen och en mängd nya erfarenheter. Att tävla i hård vind, extrem kyla och på hög höjd har för många varit den tuffaste uppgiften någonsin. Jag vill rikta ett stort tack till alla er som varit i Kina – för fina prestationer och ett bra lagarbete. Ni är de stjärnor som inspirerar alla på hemmaplan att valla våra skidor, ge oss ut i spåret för att motionera och tävla.  

Parallellt med OS har den svenska verksamheten bjudit på Smart Energy Cup i både Torsby och Skövde. Vi strävar efter att jobba för ett bättre klimat och den nationella cupen har blivit den plattform vi behöver för att enas kring denna viktiga fråga.  

Personligen fick jag förmånen att vara speaker på USM i Kalix där ungdomar i åldern 15-16 tävlade i dagarna tre. Att få vara med och på nära håll få se dessa unga skidåkare glädjas åt att tävla för publik och göra sitt bästa för sina klubbar ger energi till vårt viktiga arbete.  

Nu är JVM och U23-VM i full gång i norska Lygna. Det är ett ungt lag men också många U23or som har erfarenhet från stora mästerskap sedan tidigare. Men pandemin har släppt sitt grepp om idrottsevenemang och publik är för första gången på mycket länge välkommen. Det är en vinst i sig! 

Hemma på kontoret i Falun pågår full planering för att äntligen få genomföra ungdomscuperna. Nästa vecka invaderas Järpen av 15-16 åringar när Folksam Cup ska avgöras och veckan därpå avgörs Volkswagen Ungdomscup, för 13-14 åringar i  Örnsköldsvik. 

Samtidigt drar svenska folket till fjällen för att samla snöstjärnor i skidspåren. Jag uppmanar er alla att uppmuntra varandra att ut och njut av vinterns skidåkning – tänk på att ur-spår-regeln gäller inte utanför tävling. Visa hänsyn och omtanke i spåret så alla får möjlighet till trevliga upplevelser. 

OS må vara slut men glöm inte att världscupen är på resa i Norden. Efter Lahti åker laget vidare till Drammen och Oslo för att veckan därpå landa i Falun som laddar för en fantastisk skidfest. Jag kommer definitivt att vara där. Hoppas vi ses! 

 

Lars Öberg 

Längdchef 

Uppdaterad: 24 FEB 2022 20:41 Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info