Hoppa till sidans innehåll

Information om nationell grupp vid Skandinaviska cupen

27 OKT 2010 00:00
Skandinaviska cupen är en naturlig väg för Sverigeeliten att mäta sina krafter internationellt och samtidigt ta ett steg närmare världscuptävlande.
  • Skapad: 27 OKT 2010 00:00

För att öka antalet svenska deltagare i Skandinaviska cupen gjordes i fjol en gemensam klubbsatsning i samarbete med landslag/SSF efter initierande av Lasse Jonsson, Hudiksvall. Beslut har tagits tillsammans med ansvariga för Team 2015 och SSF att även denna säsong köra vidare med liknande upplägg.
Säsongen 2010-2011

Denna säsong kommer Skandinavisk cup att bestå av fyra delarrangemang. Start i Savalen (Norge) i december, därefter Torsby (Sverige), Estland/Lettland samt Keuruu (Finland). Deltävlingarna i Estland/Lettland krockar med SM i Sundsvall, vilket gör att Sverige inte deltar. Torsby är på hemmaplan vilket innebär att klubbarna själva sköter sina åkare. Däremot blir det två arrangemang där en samordning är önskvärd, Savalen (17-19/12) och Keuruu (25-27/2).

Vid dessa två sammankomster gäller följande:

Servicepersonal: Lasse Jonsson kommer att ansvara för vallor och material. Åkare i nationella laget ska debiteras en servicekostnad för detta per gång. Klubbarna ansvarar för att ställa upp med vallare och ledare på deltävlingarna. Till varje sammankomst (tre tävlingar i Norge, tre i Finland) behövs fem servicemän förutom Lars Selin och Anders Byström som fungerar som huvudledare för den svenska truppen (inklusive nationella laget). De sköter lagledarmöten, tider, nummerlappar, m.m. Servicepersonal till tävlingarna i Norge plockas i första hand från distrikten Jämtland/Härjedalen och Dalarna. Utgångspunkten är sedan att de nordligare distrikten ansvarar för servicepersonal till tävlingarna i Finland.

Resor: Samordnas av SSF och Lasse Jonsson och vi kommer att ha gemensamma platser som det går fordon ifrån. Ex Falun, Östersund och Umeå. Aktiva bör ta sig till dessa orter själva. Kostnaden för resorna kommer att delas lika på antalet åkare och sedan debiteras åkarnas föreningar. Information om plats, tid och resväg kommer att läggas ut på SSF:s hemsida (www.skidor.com/sv/Varagrenar/Langdakning/Landslag/Nationellelitjuniorelit).

Anmälan: Anmälan på separat blankett som kommer att finnas på hemsidan ca 3 veckor före tävling ska skickas in till SSF, Gunilla Back senast 10 dagar före tävlingens anmälningsdeadline. Gunilla Back gör sedan en officiell anmälan till arrangören. Logi bokas av SSF för landslag och ytterligare 20 platser för nationella laget. Anmälningsavgiften läggs på servicekostnaden som sedan faktureras klubben av SSF.

Ekonomi: Åkaren/klubben ansvarar för följande kostnader; anmälningsavgifter, resor, logi, mat och servicekostnad.

För nationell grupp vid världscupen i Gällivare och Stockholm/Falun gäller liknande upplägg.

Mer info kommer att ges vid lagledarmötet på första Bruksvallsloppet.

Skribent: Anders Byström

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info