Hoppa till sidans innehåll

Längdlandslaget till Norge

06 AUG 2010 00:00
I februari 2011 är det VM i Holmenkollen, men redan nu är längdlandslaget redo att möta världseliten i Norge. Läger och Toppidrottsvecka väntar i Aure och Kristiansund.
  • Skapad: 06 AUG 2010 00:00

Aure ligger inte långt ifrån Molde på det norska nordvästlandet där den svenske herrsprinttränaren Arild Monsen bor.
Monsen har rekat och förberett mottagandet av A-laget i Möre og Romsdal fylke. Sprintherrarna får också inleda vistelsen med tre dagars hårdkörning hemma hos Arild i Molde innan de ansluter till de övriga som tränar i Aure från och med lördag.
- Miljön med fjordar, fjäll och mycket goda träningsförhållanden ger både glädje och energi. Vi kommer att varva mängdträning, styrka och högintensiva intervallpass med att delta i fem olika tävlingar mellan 11-14:e augusti, säger Joakim Abrahamsson och Rikard Grip.

Samtliga 18 aktiva i A-laget blir med i Aure/Kristiansund för att delta i landslagslägret och för att möta de bästa norska, finska, tyska, franska och schweiziska skidåkarna i olika tävlingar.
- Det är viktigt för våra åkare att få känna sommarskapt läge och trigga tävlingsinstinkten med nummerlapp på och hård konkurrens, säger förbundskaptenerna Joakim Abrahamsson och Rikard Grip.

Landslagsåkarna inleder tävlandet nästa onsdag med 24 km (k) på rullskidor. På torsdag förmiddag avgörs ett cykelrace över 38 km på mountainbike. Eftermiddagen ägnas åt rullskidsprint i klassisk stil. Under fredagen flyttar Toppidrottsveckan till Kristiansund där löpning 3000 meter står på programmet. Avslutningsgrenen lördag den 14:e är jaktstart på rullskidor i fri stil över 18 km.

- Vi var med i Toppidrottsveckan ifjol och fick en god erfarenhet då. För oss passar det perfekt att växla träning med tävling för att inte fastna i de vanliga vardagliga rutinerna. Vi har ju med tävlingsmänniskor att göra, och då är det bra att låta dem få känna på lite nerv, stress och press även i augusti, säger Joakim Abrahamsson och Rikard Grip.
Hälsoläget är gott i det svenska A-laget. Det finns lite småskavanker här och där, men inget som för dagen bekymrar tränarna.

A-laget till Aure/Kristiansund/Molde 6-15/8:

Traditionella gruppen herrar

Anders Södergren, Östersunds SK ,Marcus Hellner, Gellivare Skidallians , Johan Olsson, Åsarna IK , Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF , Jens Eriksson, Dala-Floda IF

Traditionella gruppen damer

Charlotte Kalla, IFK Tärendö , Anna Haag, IFK Mora SK , Hanna Falk, Ulricehamns IF , Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK , Hanna Brodin, Åsarna IK , Sara Lindborg, Östersunds SK , Magdalena Pajala, Piteå Elit , Lina Andersson, Piteå Elit

Sprintgruppen herrar (inleder tre dagar i Molde)

Teodor Peterson, Åsarna IK , Robin Bryntesson, Sollefteå SK , Jesper Modin, Piteå Elit , Emil Jönsson, Årsunda IF, Mats Larsson, Åsarna IK

Skribent: Torbjörn Nordvall

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info