Hoppa till sidans innehåll

Pastejköket sponsrar Svenska längdlandslaget

03 MAJ 2010 00:00
Pastejköket har skrivit ett tvåårigt avtal med Svenska Skidförbundet.
  • Skapad: 03 MAJ 2010 00:00

Avtalet ger Pastejköket rätt att använda sig av svenska längdskidlandslaget i marknadsföring och ger skidförbundet bättre ekonomiska förutsättningar och resurser till träning och tävling och på sikt medaljer för Sverige. Pastejköket hoppas att satsningen ska ge ökad kunskap om hur nyttig leverpastej är som en del i sund kosthållning.

– Vi är stolta över att sponsra svensk längdskidåkningssport, säger Pontus Egnér marknadsdirektör på Atria Scandinavia. Våra svenska skidåkare är goda förebilder vad gäller att äta rätt och det är något vi gärna vill stötta och förmedla.

Nyttig, god mat är en av grundförutsättningarna för idrottare och aktiva människor. Pastejköket, som ägs av Atria, vill sprida kunskap om leverpastej som en viktig del i en sund kosthållning. Inte minst för kvinnor i fertil ålder, som behöver extra mycket järn. I Svenska Olympiska kommitténs kostråd nämns bland annat leverpastej på flera stället som ett nyttigt livsmedel för elitidrottare. En smörgås med leverpastej ger nästan hela dagsbehovet av järn, och därför är leverpastej ett effektivt sätt att tillgodose kroppens behov av järn.

Pastejköket är marknadsledande på leverpastej i Sverige, och står för hälften av all leverpastej som säljs, ungefär 45 000 bordsaskar om dagen, inklusive bredbar, skivbar och bakad leverpastej.

För mer information kontakta:
Jennie Andersson, marknadschef på Atria Retail
tel:
mobil: 0703-303610
epost: This is a mailto link

Kontaktperson SKI Team Sweden X-Country
Johan Sares
tel:070-372 02 29
epost:This is a mailto link

Fakta om Pastejköket
Pastejköket har tillverkat svenska folkets pastejfavoriter sedan 1970. Pastejköket är numera en del av Atria Retail. Pastejkökets produkter finns i de flesta dagligvarubutiker runt om i Sverige och strävar efter att alltid kunna erbjuda ett gott och nyttigt urval av det allra bästa och godaste inom bredbar pastej.SS

Skribent: Malin Norell

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info