Hoppa till sidans innehåll

Ruggigt bra av tjejerna!

09 JAN 2010 00:00
Svenskorna åkte ruggigt bra när Tour de Ski fortsatte med 10 km (k) masstart i italienska Val di Fiemme. Britta Johansson Norgren kom sexa, Magdalena Pajala 10:a och Lisa Larsen 18:e.
  • Skapad: 09 JAN 2010 00:00

Snön vräkte ner och temperaturen låg runt noll. Förspelet till den sjunde av åtta deltävlingar i Tour de Ski blev lätt kaotisk.

- Det var vanskligt, men vi tog beslutet att åka på ruggade skidor tio minuter före start. Och det fungerade bäst i de ojämna förhållandena, säger damernas förbundskapten Magnus Ingesson.
Svenskorna Britta Johansson Norgren, Magdalena Pajala, Lisa Larsen och Sara Lindborg var hela tiden offensiva i sin åkning.
Samtliga hade toppkänning någon gång under loppet, vilket vittnar om form och styrka.
Inför den sista 3,3-kilometersslingan var det Sara Lindborg som låg bäst till, hack i häl på Petra Majdic, Justyna Kowalaczyk och Kristin Störmer Steira.
Men så var olyckan framme.
- Sara skulle byta spår och krokade i samband med det ihop med en ryska. Sara föll och slog sig rejält i armbågen. Hon fick väldigt ont och kunde inte röra armbågen som kan ha hoppat ur led. Vi ska genast åka iväg och röntga Sara. Tråkigt, för hon var på gång idag, säger damernas förbundskapten Magnus Ingesson.

Nu blev det Britta Johansson Norgren som toppade svensklaget i mål. Britta har blivit bättre och bättre dag för dag i Tour de Ski.
Med ett par kilometer kvar att åka låg hon kring 20 i klungan som var relativt tätt samlad. In på upploppet kom Britta som nia.
- Britta levererade en jättespurt och kom till slut sexa, mycket bra, berömmer Magnus Ingesson som också kunde glädjas åt stjärnskottet Magdalena Pajalas tiondeplats och Lisa Larsens 18:e-placering.
- Det är så roligt att se tjejernas mod, attityd och inställning. De vågar utmana de bästa och de gör det på ett fantastiskt sätt. Jag är förstås helnöjd, bortsett från det tråkiga som hände Sara Lindborg, sammanfattar Magnus Ingesson.
Petra Majdic vann loppet och kopplade greppet om totalsegern i Tour de Ski. Elena Kolomina, Kazakstan kom tvåa och hemmafavoriten Marianna Longa trea. Britta Johansson Norgren var 2,4 sekunder efter Majdic i mål. Magdalena Pajala hade knappt fem sekunder till vinnaren. Lisa Larsens avstånd till den slovenska megastjärnan.

Skribent: Torbjörn Nordvall

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info