Hoppa till sidans innehåll

Team 2015 på träningsturné

02 OKT 2010 00:00
Efter att ha tillbringat några träningsdagar i skidtunneln i Torsby har Team 2015 nu gett sig av mot italienska Toblach för att där fortsätta lägret med barmarksträning.
  • Skapad: 02 OKT 2010 00:00

Skidor.com fick en pratstund med tränaren Lars Selin, som var på väg i minibuss med rullskidor och annan utrustning från Torsby till Italien medan resten av laget flög.
- Det känns jättebra med laget, vi har haft en bra träningssäsong där många har klarat sig från skador och sjukdom.

I Torsby saknades emellertid Lin Sömskar som nyligen varit sjuk, dessutom saknades Eva Svensson, som just kommit in på läkarutbildning i Trondhem och Anders Svanebo, som var med A-laget i Ramsau. Nu är emellertid hela laget samlat i Toblach.

Ny i laget är Martin Johansson från IFK Mora SK. Han gick som ungdom på Mora skidgymnasium men valde sedan att satsa på orientering. Skidtränarna har emellertid haft ögonen på honom och i vintras fick han tillfälle att dra på sig landslagsdräkten då han kom på en fin 15:e plats på världscupen i Otepää, Estland.
- Vi såg tidigt att Martin har en bra "motor" och efter att han nu har satsat på orientering i några år har han vuxit till sig ytterligare, säger Lars Selin.
På våren hade man ett samtal med Martin, som då uttryckte att hans nästa mål var orienterings-VM i augusti i Trondheim. Samtidigt lämnade han öppet för en ny diskussion efter VM. När Team 2015 hade sitt startläger i Östersund bjöds Martin in för att få chansen att känna på att träna med laget och efter det valde han alltså att satsa på skidor igen och ingår nu i Team 2015.
- Martin är en härlig person och någon man verkligen vill ha med i truppen. Vi hoppas att han ska ta ett steg till i vinter när han nu får satsa helhjärtat på skidåkningen från sommaren och framåt, säger Anders Byström, tränare för Team 2015.

Skribent: Katarina Medveczky

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info