Hoppa till sidans innehåll

Team Mats och Emil tvåa i Düsseldorf

05 DEC 2010 00:00
Sveriges Mats Larsson och Emil Jönsson kom tvåa i söndagens team sprint på de händelserika gatorna i Düsseldorf.
  • Skapad: 05 DEC 2010 00:00

Sällan eller aldrig har det varit flera fall, stavbrott, krascher och upprörda känslor i den tyska sprintstaden.

Det vill inte säga lite.
För i Düsseldorf har det alltid hänt mycket genom åren.
Nu var det så att vågorna på floden Rhen började svalla över kajkanten när herrtävlingen skulle avgöras.

In till sista hårnålskurvan kom Norges John-Kristian Dahl på innerspår med den tyske hemmafavoriten Josef Wenzel tätt utanför sig. Båda satte hårt mot hårt.
Och båda föll!
Stämningen mellan de inblandade kan beskrivas som het. Adrenalinet var på kokpunkten. Inte minst hos Wenzel som missade chansen att vinna på hemmaplan inför storpublik.
Dahl såg ut att försöka försvara sitt spår, när han momentet senare låg på marken och fick se Sverige med Emil Jönsson på sista sträckan susa förbi i ledning. Tätt följd av Norges andralag med För-VM-vinnaren Anders Glörsen som ankare.

Mats Larsson växlade över till Emil som sexa, en position som efter 900 meter var nummer 1! En mäktig uppåkning.
Men så satte Dahl och Wenzel på skejt-grillen i snögloppet och Emils krut surnade betänkligt. Det skulle bli en bronsfight, trodde vi, tills det att Dahl och Wenzel ställde till det för sig själva.

In på upploppet kom Glörsen och Jönsson sida vid sida. Norrmannen var hacket starkare och kunde omfamnas av sin överlycklige lagkamrat Ola-Vigen Hattestad vid målgången.
Ett varmt mottagande fick också Emil Jönsson av den skäggprydde och uppspelte Mats Larsson.
Tvåa och pallplats! Dessutom en helg som gett svensk sprintåkning mersmak. Mats Larsson åkte mycket bra även idag och har vunnit både skejtteknik och självförtroende på sistone.

Sveriges andralag med Robin Bryntesson och Jesper Modin slogs ut i kvalet. Utslaget blev tyvärr också det svenska damernas andralag med Magdalena Pajala och Lina Andersson.
Förstalagets Hanna Brodin och Hanna Falk kämpade för allt vad tygeln höll, men de saknade nödvändigt flyt för att ha med pallplaceringarna att göra.
Vid näst sista växlingen kom finskan Pirjo Muranen olyckligt emellan svenskorna, vilket bidrog till att Hanna Falk föll pladask i snön och krypande fick möta Hanna Brodin och klappa iväg henne på benet. Sekunderna rann iväg och dagen var sabbad.
I mål kom Sverige som nia.

Italien vann med Magda Genuin och Arianna Follis. Norge kom tvåa och Canada trea i sprintstafetten som hade massor av fall och stavbrott.
Hanna Brodin bröt till exempel två stavar.
Med Mats Larssons och Emil Jönssons andraplats har Sverige nu nio pallplaceringar sedan VC-säsongen drog igång i Gällivare. En kanonstart!

Skribent: Torbjörn Nordvall

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info