Hoppa till sidans innehåll

Skidor hela livet i Ödeshög

26 APR 2017 19:52
I Ödeshög skidklubb har man ett årligt skidprojekt som inkluderar alla som vill, oavsett ålder och tidigare skiderfarenhet.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2017 18:58

– Vi åker KortVasan tillsammans. Målet är dels att hålla igång med träning hela året, och dessutom att alla ska lyckas ta sig igenom loppet, berättar Maud Conradsson, ledare i Ödeshög skidklubb.

 Allt började för åtta år sedan, då klubben ville hitta en utmaning för de barn på 12 år och uppåt som inte ville tävla. Målet blev att åka KortVasan tillsammans. Projektet blev lyckat och har sedan dess vuxit till en allt större grupp.
– Efterhand fick vi även med föräldrar att åka KortVasan. De är ju ändå på plats när vi tränar barnen och går ofta ihop och tränar tillsammans under tiden, säger Maud.

Idag lever KortVase-gruppen verkligen upp till mottot ”Skidor hela livet”.
– När barnen blir tonåringar så tycker de att det är så roligt att de fortsätter vara med i gruppen. Det är roligt! Vi har därför med oss alla åldrar, alltifrån tolvåringar till 80-åringar, berättar Maud och fortsätter:
– Vissa föräldrar har aldrig åkt skidor tidigare, men så tar de lektioner och lyckas åka loppet. Det inspirerar även andra att börja åka skidor.

Till årets KortVasa har gruppen fått in 55 anmälningar och förutsättningarna till bra träning är goda.
– Säsongen 2015–16 fick vi konstsnö, vilket innebär att vi kunde börja träna på ett annat sätt och åka mer skidor, berättar Maud

Vid sidan av träning och utmaningen att åka KortVasan skapar gruppen även en gemenskap och rolig upplevelse.
– Allt runt omkring loppet blir en upplevelse. Vi bor tillsammans i en bystuga i Östnor och vi startar alltid i samma led. Efteråt köper vi pizza i stan’ och bor kvar i vår bystuga.

Målet för mig, som ledare för gruppen är att alla ska ta sig i mål. Jag brukar försöka hålla mig sist i gruppen under loppet för att se till att det målet blir uppfyllt, säger Maud.

Alla vinner på Ödeshög skidklubbs träningsgrupp till KortVasan.
– Det skapar gemenskap och lockar till träning för alla åldrar. Samtidigt får vi fler skidåkare till vår anläggning. Varje år arrangerar vi även en Alla på snö-dag för alla fjärdeklassare här i området. Vår KortVase-grupp blir ett bra sätt att fånga upp barn som visar intresse att fortsätta åka skidor. I vinter började 5–6 nya ungdomar åka skidor efter Alla på snö-dagen, avslutar Maud.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info