Hoppa till sidans innehåll

Barents Winter Games

28 MAR 2018 11:43
16–18 mars arrangerades Barents Winter Games 2018 i Luleå. Tävlingarna är ett unikt samarbetsprojekt mellan länderna i Barentshavsregionen. Hilda Lagerlöf och Evelina Lundqvist, ledare för det svenska laget berättar om en givande helg.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2018 10:40

”Spelen är en plattform för ett ökat utbyte mellan idrottare, tränare och ledare från Norge, Sverige Finland och Ryssland. Åldrarna 15–25 är prioriterade och Sverige representeras av idrottare från Västerbotten och Norrbotten. Under helgen var 15 olika vinteridrotter igång, med över 1 000 deltagare inklusive paraidrottare, där längdskidor var en av sporterna. Tävlingarna i längd och skidskytte arrangerades av Luleå Gjutarens IF.

Det var första gången som Sverige deltog längdskidtävlingarna. Laget bestod av tio åkare från Västerbotten och tio åkare från Norrbotten, i åldrarna 17–20 år. Helgen inleddes med en påkostad invigning på isen i centrala Luleå under fredagskvällen och följdes av en klassisk distanstävling med intervallstart i strålande solsken på lördagen. Under söndagen avslutades längdtävlingarna med en masstart i fri stil. De svenska åkarna levererade fantastiska prestationer vid båda tävlingarna och tog hela 10 av 12 guldmedaljer, totalt 24 av de 36 medaljer som delades ut.

Spelen bjöd på en härlig gemenskap och goda miner från såväl deltagare som arrangörer. Det har varit en givande helg för alla inblandade och en fantastisk möjlighet att bygga nya kontakter såväl mellan olika vintersporter, länder och distrikt som kommuner, atleter och ledare! Vi ser detta som ett viktigt och givande projekt för längdskidsportens utveckling, dels genom det ökade utbytet, men också genom att arrangemanget möjliggör för fler längdåkare att tävla i Sveriges landslagsfärger. Vi hoppas på ett traditionsenligt deltagade från längdåkningens sida i många år framöver!”

Text och foto: Hilda Lagerlöf och Evelina Lundqvist, lagledare för det svenska längdskidlaget.

Skribent: Elisabeth Hansson
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info