Hoppa till sidans innehåll

USM avslutades med sprintlopp och stafetter

12 FEB 2018 21:54
USM 2018 är nu över och vi kan konstatera att tävlingarna i Lycksele har varit väldigt fina och får mycket beröm från både ledare och aktiva.
  • Skapad: 12 FEB 2018 21:54

I går kördes avslutande stafetter och många av de aktiva samlades för en gemensam avslutningsbild tillsammans, något som arrangören initierat för att stärka känslan av samhörighet.

ördagens sprinttävlingar genomfördes på en utmanande bana för ungdomarna, både vad gäller snabba kurvor och en rejäl stigning under banans första del. Trots detta kunde publiken beskåda ett antal tuffa och händelserika heat. T.ex så blev det en vurpa under finalen för H16 då Edvin Anger och Måns Skoglund krokade i varandra. Segrare i respektive klass blev i D15 Tove Ericsson, Stockviks SF, H15 Mattias Andersson Domnarvets GoIF, D16 Saga Fältenhag, Högbo GIF och i H16 vann än en gång Gustav Hedström Östersunds SK.

Officiella resultat USM sprint 2018

USM 2018 stafett

Under söndagen korades de svenska mästarna i stafett och där drog Vårby IK det längsta strået på damsidan och Stora Tuna IK SK på herrsidan. För att ge fler möjlighet att åka en stafett på USM finns möjlighet att ställa upp i en mixklass, antingen med medlemmar från olika föreningar eller med pojkar och flickor blandat. Här var en konstellation mellan Borås och Tranemo först i mål.

Svenska Skidförbundet tackar Lycksele IF för ett väl genomfört arrangemang och hoppas att Lycksele återkommer snart som arrangör!

Officiella resultat USM stafett

Arrangörens webb för mer info och fler bilder: www.usmskidor.se

Skribent: Karin Ersson

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info