Hoppa till sidans innehåll

Hela Smedjebacken på skidor

21 FEB 2018 13:50
Dalaklubben Norrbärke SK har under de senaste åren utvecklats från en slumrande verksamhet till att nu ha full fart på ungdoms- och motionsträningarna på Hagvallens Skidstadion i Smedjebacken.
  • Skapad: 21 FEB 2018 13:50

– Med nytt klubbhus, ett nytt skidspår och utökat konstsnösystem, vill vi utveckla skidsporten i vårt område, säger Niklas Björklund i Norrbärke Längdskidor.

Till den här vintern har konstsnösystemet fått ytterligare en snökanon, vilket säkrar spår på 4 km. En ny 5 km slinga har färdigställts med pengar från kommunen och Riksidrottsförbundet, den använder delvis befintliga spår men 2,5 km är helt nya. Hela spåret ska få elljus och konstsnö. Ett nytt klubbhus invigdes i höstas.
– Det är en samlingsplats för föreningens medlemmar och för motionsidrott i stort, både sommar och vinter. Nu har vi också möjlighet att arrangera på ett annat sätt än tidigare, säger Niklas.

Verksamheten byggs ut lite för varje år. 
– Vi har en riktigt bra anläggning i ryggen och vill få allt fler att upptäcka skidåkning. Ett steg i detta är ”Hela Smedjebacken på skidor” som vi anordnade för första gången i januari. 

Det blev en propagandadag för alla med Barnens Vasalopp, Blåbärsloppet och Smedjebackens Öppet spår som samlade drygt 100 deltagare.
– Det var lyckat, vi hade mycket folk här. Ett mål var att locka de motionärer som åker skidor men som inte tävlar. Vi ville även uppmuntra rena nybörjare att prova på, bland annat kom en tjej från Brasilien ut i spåret för första gången någonsin, säger Niklas.

Dagen gav en chans att visa upp verksamheten och anläggningen.
– Målet var att inspirera fler barn och vuxna att åka längdskidor. Vi erbjöd vallaservice, teknikinstruktion och utrustning att låna för de som behövde det. Allt var gratis.

Arrangemanget återkommer nästa år. 
– Intresset för längdskidåkning är stort och det ökar, vi ser att allt fler åker i våra spår. Det är mer och mer folk som hittar hit även från Mälardalen, berättar Niklas.

Foto: Norrbärke SK

Skribent: Elisabeth Hansson
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info