Hoppa till sidans innehåll

Möt Jonna Sundling

07 DEC 2018 09:00
Hennes främsta styrka är enligt henne själv att hon är snabb och stark.
  • Skapad: 07 DEC 2018 09:00

– När jag väl bestämmer mig kan jag åka väldigt fort, säger Jonna Sundling, som vann sin första världscuptävling förra helgen på sprinten i Lillehammer.

Efter att ha inlett säsongen med en förkylning och missat tävlingspremiären i Bruksvallarna blev det ingen världscup för Jonna Sundling i Ruka. Istället åkte hon den svenska seniorcupen Volkswagen cup där hon vann sprinten och blev tvåa i distansloppet.

Sundling togs därefter ut till världscupen i Lillehammer, en tävling som hon genomförde med bravur. Hon vann sprinten efter en spurt mot självaste OS-mästarinnan Stina Nilsson.

Talangen Jonna Sundling fick en seg start även förra säsongen. Anledningen var troligtvis att hon våren 2017 opererade bort halsmandlarna och tvingades ta det lugnt långt in på försäsongen.

Efter jul började det vända tävlingsmässigt och på världscupavslutningen i Falun blev Jonna Sundling tvåa i sprinten efter Hanna Falk. Det var hennes första pallplats i världscupen någonsin. En vecka senare gjorde hon ett fantastiskt SM och tog som enda åkare medalj i samtliga individuella tävlingar.
– Det var väldigt positivt att ta med sig de fina resultaten till kommande säsong, sa Sundling i somras, då hon hade siktet inställt på att prestera ännu bättre i vinter.
– Jag vill åka mycket världscup och ta mig upp på pallen fler gånger. Sedan vill jag ta mig till VM!

Redan nu vet vi att hon lyckats nå målet att ta sig upp på pallen fler gånger i vinter.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info