Hoppa till sidans innehåll

Ungdomstränare laddade med ny kunskap

12 DEC 2018 13:15
Träningslära, ledarskap, skidteknik och vallning är några ämnen som står på schemat i SSFs ungdomsledarutbildningar runt om i landet. Nyligen examinerades 37 ledare som nu är laddade med ny kunskap och inspiration!
  • Skapad: 12 DEC 2018 13:15

De senaste helgerna har Svenska Skidförbundet slutfört ungdomstränarutbildningar på flera orter i landet. Utbildningen vänder sig till tränare för målgruppen 13–16 år. Den består av två fysiska sammankomster över en helg, däremellan sker egenstudier via webben där deltagarna haft möjlighet att diskutera med sina kurskamrater och instruktörer.

Träningslära, ledarskap, skidteknik och vallning är några ämnen som funnits på schemat. Utbildningen har skett genom ett varierat lärande med både teori och praktik, där deltagarna fått tips och inspiration till övningar på barmark och på snö.

– Vår målsättning är att utbildningen ska bidra till ökad kunskap hos tränarna. Med trygga ledare i föreningarna kan vi inspirera fler ungdomar att hålla på längre upp i åldrarna, säger Anna Norman, längdkonsulent och representant för Skidförbundets utbildningsgrupp.

Jens Hannemann från Nätra SK gick utbildningen i Östersund och ger den högsta betyg. 
– Det har varit väldigt bra med ett diskussionsforum som vi har kunnat använda mellan kurstillfällena, det har gett möjlighet att bolla idéer och få tips på övningar. Jag har fått med mig massor med bra övningar hem till klubben!

– Kursinstruktörerna är väldigt engagerade och det har dessutom varit så givande och lärorikt att diskutera med andra tränarkollegor i Norrbotten, säger Catrin Ingvarsson från Luleå Gjutarens IF som gick utbildningen i Gällivare.

Vi önskar de nyutexaminerade ungdomstränarna lycka till i sitt fortsatta ledarskap och arbete för skidsporten!


Bilden: 15 glada ungdomstränare från Västernorrland som slutförde utbildningen i Sundsvall i helgen.

Skribent: Elisabeth Hansson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info