Hoppa till sidans innehåll
Foto: FREDRIK VARFJELL

Calle Halfvarsson femma i Oberstdorf

02 JAN 2019 20:26
Efter en bra insats och en stark avslutning blev Calle Halfvarsson femma och bäste svensk i loppet över 15 kilometer i klassisk stil i tyska Oberstdorf.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2019 20:26

Det snöade kraftigt då det var dags för den fjärde etappen av Tour de Ski. Loppen över 10 och 15 kilometer klassiskt avgjordes i Oberstdorf, Tyskland, och genomfördes på en 2,5 kilometer lång bana.

Det ymniga snöfallet ledde till ett kompakt fält under större delen av herrloppet. De svenska åkarna låg med i gruppen och längst fram låg Calle Halfvarsson, Viktor Thorn och Oskar Svensson.

På det sista varvet visade både Halfvarsson och Thorn att de hade krafter kvar då de försökte avancera på den trånga banan. Ett fall när knappt två kilometer återstod satte emellertid stopp för Viktors försök att ta sig framåt i ledet och han slutade 29:a.

För Halfvarsson gick det bättre. Han lyckades klättra i ledet och slutade på en femteplats, vilket gjorde att han avancerade två placeringar i totalen.

Vann gjorde Emil Iversen. Tvåa blev italienaren Francesco de Fabiani och trea Sergey Ustiugov från Ryssland.

Oskar Svensson slutade på plats 16, Daniel Rickardsson blev 28:a, Teodor Peterson 47:a, Simon Lageson 56:a och Karl-Johan Westberg 61:a.

Damernas lopp vanns av norska Ingvild Flugstad Östberg, som vann slutspurten mot Natalia Nepryaeva. Trea blev Anastasia Sedova från Ryssland.

Många åkare hade problem med snö som frös fast under skidorna i snöfallet. En av dem som fick slita var Stina Nilsson, men hon gav aldrig upp, utan åkte starkt hem en tiondeplats.

Två andra svenskor som gjorde ett starkt lopp var Moa Molander Kristiansen (25) och Lisa Vinsa (27). För Vinsas del var det hennes första världscuppoäng.
Mia Eriksson blev 38:a och Maria Nordström 41:a.

 

Totalställning efter etapp 4
Calle Halfvarsson avancerade från en tiondeplats till en åttonde i totalen av Tour de Ski, medan Oskar Svensson ligger kvar på tolfteplatsen.

Stina Nilsson ligger bäst till av svenskorna på en åttondeplats. Näst bäst är Moa Molander Kristiansen på plats 23.
Linn Sömskar vaknade med förkylningskänningar på morgonen och avbryter därför touren.

 

Resultat etapp 3, sprint, damer
Resultat etapp 3 sprint, herrar

Totalställning Tour de Ski efter två etapper – damer
Totalställning Tour de Ski efter två etapper – herrar

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info