Hoppa till sidans innehåll

Norrbotten segrare i Folksam Cup

29 MAR 2019 08:00
Årets distriktskamp Folksam Cup avgjordes den 16–18 mars i Torsby med hela 292 deltagare från hela Sverige. Segrare 2019 blev Norrbotten. Stort grattis!
  • Skapad: 29 MAR 2019 08:00

Folksam cup är distriktskampen där 15–16-åringar får chansen att tävla individuellt i distans, jaktstart och tekniksprint, samt köra stafett och kämpa som ett lag. Mycket går ut på att ha roligt, men i slutändan handlar det om att se vilket distrikt som lyckas ta hem den åtråvärda segern, i år gick den till Norrbotten.

På första tävlingsdagen avgjordes tekniksprinten, där det ställs stora krav på snabbhet, styrka och teknik. Dalarna var det distrikt som lyckades allra bäst den dagen och toppade distriktskampen, följt av Norrbotten och Ångermanland. De individuella segrarna kom från fyra olika distrikt – Ångermanland, Dalarna, Norrbotten och Värmland.

Dag två var det dags för en inledande prolog på 2,5 kilometer, följt av en spännande jaktstart på fem kilometer. Vädret bjöd på tuffa förhållande med först ordentligt snöfall, som sen övergick i regn. Men det hindrade inte alla fantastiska ungdomar att kämpa och ha kul i tävlingsspåret. Även andra dagen kom de individuella segrarna från fyra olika distrikt – Dalarna, Västerbotten, Norrbotten och Värmland. Norrbotten stod högst upp av distrikten den här dagen, följt av Dalarna och Örebro.

Så var det dags för dag tre och de spännande stafetterna. Först avgjordes den rafflande parstafetten som Dalarna i år lyckades vinna. Sedan avgjordes den långa stafetten med fyra sträckor där mycket kan hända. Här stor Norrbotten som segrare.

Norrbotten vann inte bara den avslutande stafetten utan tog hem totalsegern av Folksam Cup 2019.

Distriktskampen totalt 2019

  1. Norrbotten
  2. Dalarna
  3. Värmland

Här kan ni läsa alla resultat

Svenska Skidförbundet vill framföra ett stort tack till SK Bore som nu arrangerat Folksam Cup i tre år. Tack för bra arrangemang och gott samarbete!
Samtidigt hälsar vi Järpens SK och Duveds IF välkomna som nästa arrangör av Folksam Cup.

 

Foto: Norrbottens distrikt
Text: Jenny Limby

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

PRESENTING PARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info