Hoppa till sidans innehåll

Nya kontakter och nya innovationer

09 NOV 2019 08:30
Skidåkning året runt på plast, vakuumsnö, eldrivna pistmaskiner och flera intressanta nya applikationer för att förhöja upplevelsen kring skidåkningen var några av de senaste innovationerna som gavs besökarna på den första av tre Mötesplatser Snö.
  • Skapad: 09 NOV 2019 08:30

Mötesplatserna är öppna för alla där samverkan och erfarenhetsutbyte mellan föreningar, anläggningar, kommuner och leverantörer står i fokus. 

Först ut var Stockholm där denna samverkan och erfarenhetsutbyte rivstartade med ett mycket uppskattat studiebesök vid Granåsen, Bålsta. En dryg timmas utomhusvandring kring anläggningen med stopp vid pumphus, uttagsbrunnar, snökanoner, snöverktygsförråd, låneutrustning och skidlekplatsyta. Längs vägen berättades anläggningens historia, förutsättningar, finansiering, snöteknik och drift. Många frågor väcktes som fick direkta konkreta svar på plats. Mycket värdefullt och väl spenderad tid var det allmänna intrycket.

Mötesplatsen togs sen vidare till Ågesta, där en helt ny konstsnöanläggning står redo för premiär i vinter. Ett stort antal leverantörer av spårutrustning, maskiner, snösystem och tjänster visade och informerade besökarna i ett mässtält under hela eftermiddagen och gav många nya uppslag och möjligheter till besökarna. 

Som avslutning på dagen hölls en paneldiskussion med intressanta och högaktuella anläggningsfrågor som engagerade både panel och publik. Ett mycket bra avslut på en givande första Mötesplats Snö. 

Nästa tillfälle blir Mötesplats Snö i Borås onsdagen den 20:e november. Då finns det två alternativ för förmiddagens inledande studiebesök: den nyligen uppgraderade fritidsanläggningen vid Billingen, Skövde, som säkrar 10 km skidspår med tillverkad snö eller världscupsanläggningen Lassalyckan i Ulricehamn. Anmälan och val av studiebesöksanläggning ska göras senast måndag 11 november. 

Program och anmälan Borås 20 november

Den sista Mötesplats Snö är i Piteå tisdagen den 3:e december, med inledande studiebesök på Skellefteå skidstadion på förmiddagen. 

Program och anmälan Piteå 3 december

Har du några frågor om mötesplatserna, kontakta anläggningskonsulent Jonas Braam på telefon 0733-333222 eller e-post This is a mailto link

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info