Hoppa till sidans innehåll
Foto: PHILIPP BREM

Ny seger till Stina Nilsson

01 JAN 2019 23:10
Stina Nilsson tog sin tredje världscupseger för säsongen på sprinten i Val Müstair, Schweiz, då Tour de Ski fortsatte med etapp tre.
  • Skapad: 01 JAN 2019 23:10

På nyårsdagen 2019 fortsatte Tour de Ski med sprint i fri stil i den vackra alporten Val Müstair. Den schweiziska byn, som ligger på 1 700 meters höjd, bjöd på en utmanande tävlingsbana med branta backar, snäva kurvor och vågor på stadion.

Bäst av alla på damsidan var Stina Nilsson, som var snabbast i både prologen och samtliga heat. Hon vann tävlingen på ett mycket övertygande sätt före de båda amerikanskorna Sophie Caldwell och Jessica Diggins.

Ida Ingemarsdotter tog sig till semifinal och slutade på en tolfteplats. Även Moa Molander Kristiansen kvalade till kvartsfinalen där hon kämpade hårt och slutade på en fin 20:e-plats.

Herrprologen slutade med tre svenskar bland topp elva, vilket var en mycket bra prestation. I kvartsfinalerna åkte Calle Halvarsson och Viktor Thorn ut medan Oskar Svensson tog sig vidare till semifinal och slutade på en fin niondeplats.

Vinnare blev norrmannen Johannes Hösflot Kläbo, som vann före Federico Pellegrion, Italien och Sergey Ustiugov, Ryssland.

Totalställning inför etapp 4
Ida Ingemarsdotter, som väljer att avsluta touren efter den tredje etappen ligger femma i tourtotalen. Näst bäst är Stina Nilsson, på en sjätteplats. Bland herrarna ligger Calle Halfvarsson bäst till inför morgondagens distanslopp, på en tionde plats, medan Oskar Svensson är tolva.

 

Resultat etapp 3, sprint, damer
Resultat etapp 3 sprint, herrar

Totalställning Tour de Ski efter två etapper – damer
Totalställning Tour de Ski efter två etapper – herrar

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info