Hoppa till sidans innehåll

Triss i svenskor i Dresden

12 JAN 2019 17:08
Stina Nilsson etta, Maja Dahlqvist tvåa och Jonna Sundling trea. Det blev bästa möjliga resultat för svenskorna i Dresden.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2019 17:08

För andra året i rad visade Sverige att den trånga och långa sprintbanan längs floden Elbe i Dresden passar laget bra. Samtliga sex damer tog sig vidare till kvartsfinal och det gjorde även tre av de sex herrarna. Gustaf Berglund, som blivit uttagen till U23-VM i Lahtis, hade den sjunde bästa tiden i prologen. En mycket fin prestation.

Som väntat blev det tuffa och tajta heat i kvartsfinalerna. Den starka vinden gjorde att ingen ville ligga längst fram och dra i början av heaten. Herrarnas heat blev därför långsamma i början, för att sedan gå mycket snabbt på slutet. Berglund slutade femma i det första heatet och Gustaf Nordström blev sexa i det sista heatet, där även Johan Häggström åkte.

Häggström tog sig vidare till semifinal som lucky looser, men där tog det stopp när han blev sexa i tuff konkurrens.

Samtliga tjejer tog sig vidare från kvartsfinal till semifinal och det blev en svensk uppvisning när hälften av åkarna bar den vita dräkten i de båda semifinalheaten. Stina Nilsson tog lätt hem både kvartsfinal och semifinal. Hon fick med sig Jonna Sundling båda gångerna, då de åkte i samma heat. I den andra semifinalen tog sig Maja Dahlqvist vidare till semifinal.

Hanna Falk, Evelina Settlin och Ida Ingemarsdotter åkte ut i semifinalerna.

Med tre tjejer vidare till final bestod hälften av startfältet av svenskor även i finalen. Liksom tidigare heat gick finalen långsamt under det första varvet. Men i inledningen av andra varvet drog Nilsson upp farten samtidigt som en av favoriterna, slovenskan Alenka Cebasek föll. På upploppet fick Nilsson en tuff utmaning av landlagskompisen Dahlqvist. Hon lyckades hålla undan och vann tävlingen. Efter en genomgång av målbilderna konstaterades det att Jonna Sundling blev trea. Trippelt svenskt alltså! För första gången någonsin för de svenska damerna.

Norske Sindre Björnestad Skar vann herrarnas lopp, där ryssen Gleb Retivykh blev tvåa och Skars landsman Erik Valnes blev trea. I finalen fanns även tre fransmän, men alla tre ramlade under olika delar av loppet.

 

Resultat sprint damer
Resultat sprint herrar

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info