Hoppa till sidans innehåll

Utbildningshelgen i Sigtuna

25 OKT 2019 23:00
Första helgen i oktober samlades stora delar av skid-Sverige i Sigtuna för att utbildas, inspireras och samverka under Svenska Skidförbundets årliga utbildningshelg.
  • Skapad: 25 OKT 2019 23:00

Många olika utbildningar och grupper var igång samtidigt vilket innebar deltagarrekord med hela 196 deltagare totalt. Det var en imponerande skara engagerade förenings- och distriktsledare, samt tränare både från skidgymnasier och skidhögskolor. Att så många skidledare från olika nivåer och områden deltog i samma forum uppskattades enormt. Här fanns chans att utbyta erfarenheter och lära av varandra.

Förutom stegutbildningarna, från barnledare upp till junior-/seniortränare fördjupning, genomfördes även kickoff för de nationella ungdomscuperna, fortbildning för skidcoacher, tränarråd för skidgymnasier och skidhögskolor, samt utbildning i SSF Timing och arrangemang.

SSF arbetar under året med en översyn av längds utbildningsmodell och som ett led i denna process genomfördes en pilotutbildning där SISUs grundutbildning för tränare implementerades i en skidspecifik del under helgen.

Det rådde stor aktivitet under utbildningshelgen och förutom de specifika momenten med både teori och praktik hade deltagarna också nöjet att lyssna till en inspirerande föreläsning av tidigare vallachef Urban Nilsson, vilket gav många gåshud.

Tack för ert engagemang och väl mött till nästa års utbildningshelg i Örnsköldsvik 2–4 oktober 2020!

Skribent: Anna Norman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info