Hoppa till sidans innehåll
Foto: FREDRIK VARFJELL

Burman tolva – fyra ryssar i topp

09 MAR 2019 22:24
Det blev storslam för Ryssland i Holmenkollens femmil. Jens Burman låg länge med i täten, och slutade på en tolfteplats.
  • Skapad: 09 MAR 2019 22:24

På VM i Seefeld åkte de norska herrarna hem med samtliga guldmedaljer. Men när den anrika femmilen avgjordes på hemmaplan i Holmenkollen en vecka senare var det Rysslands tur att dominera. De fyra första placeringarna gick till ryssarna, som spurtade mot varandra in i mål. Alexander Bolshunov vann, Maxim Vylegzhanin blev tvåa och Andrey Larkov trea.

Det var svårt att skapa lucka för åkarna i det stundvis ymniga snöfallet. Tätklungan var därför stor in i det sista. Jens Burman, Oskar Svensson och Daniel Rickardsson var länge med i täten, men mitt i loppet var olyckan framme för Svensson. Han bröt staven och fick åka länge med bara en stav. Han hamnade långt efter tätgruppen och även om han jobbade sig ikapp igen hade för mycket energi gått åt till att jaga ikapp för att han skulle orka hålla sig i den främre delen av klungan.

Jens Burman fanns med i tätklungan under hela loppet och låg flera gånger i täten och höll tempot uppe, men när klungan drogs ut de sista två kilometrarna räckte inte krafterna till för att hänga med. Burman blev bäste svensk på tolfte plats, 25 sekunder efter Bolshunov. Daniel Rickardsson halkade flera gånger efter täten under loppet, men varje gång lyckades han arbeta sig tillbaka. Han åkte i mål elva sekunder efter Burman som nummer 14. Svensson blev 28:a.

Marcus Ruus och Fredrik Andersson åkte i lag och kom in som på plats 33 och 34, medan Eddie Edström bröt tidigt i loppet.

 

Resultat 50 km (K) herrar

 

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info