Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA LUNDBERG

Dags för säsongens sista SM-tävlingar

10 APR 2019 21:36
SM i sprintstafett, 100 m Supersprint och Fjälltopploppet är några av tävlingarna som avslutar årets längdskidsäsong i slutet av veckan. Elit, motionärer och barn samlas till spännande fajter och samtliga tävlingar sänds live på webben.
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 21:36

Årets vintersäsong avslutas med en fullspäckad längdskidfest i Bruksvallarna. Skidstjärnor som Maja Dahlqvist, Viktor Thorn, Jonna Sundling, Moa Lundgren, Ida Ingemarsdotter, Oskar Svensson och Karl-Johan Westberg tävlar mot varandra, men även tillsammans med barn och motionärer.

Tävlingarna inleds med SM i sprintstafett på torsdag 11 april. IFK Umeå är regerande mästare på damsidan efter att Linn Sömskar och Jonna Sundling tog hem segern förra året före IFK Mora och med Sollefteå skidor på bronsplats.

Även på herrsidan är IFK Umeå regerande mästare genom Marcus Grate och Teodor Peterson före Borås SK och med IFK Mora på bronsplats.

 

Den stora frågan är givetvis om någon kan utmana Umeå om gulden i år. Umeå mönstrar flera starka lag med Moa Lundgren och Jonna Sundling på damsidan och Martin Bergström i par med Marcus Grate på herrsidan i sina förstalag.

Utmanare finns det gott om, IFK Mora med Anna Dyvik och Stina Nilsson, Falun-Borlänge med Moa Molander Kristiansen och Maja Dahlqvist, Sollefteå Skidor med Ebba Andersson och Frida Karlsson är säkert lag som kommer sälja sig dyrt i kampen om medaljerna. I damklassen kommer 19 lag till start, vilket gör att det kommer bli en härlig skidfest.

I herrklassen torde Piteå Elit med Viktor Brännmar och Johan Häggström, Borås SK med Gustav Nordström och Karl-Johan Westberg och IFK Mora med Gustaf Berglund och Gustav Eriksson vara de starkaste lagen på pappret men det är svårtippat i den rekordstora herrklassen som innehåller hela 54 lag, nytt rekord för SM i sprintstafett! Det stora deltagarantalet innebär att tre semifinaler kommer genomföras för att ta fram finallagen.

Tidsschema för SM i sprintstafett är följande:

10.00 Semifinal 1 H21 
10.18 Semifinal 2 H21
10.36 Semifinal 3 H21
10.54 Semifinal 1 D21
11.16 Semifinal 2 D21

12.30 Final H21
12.50 Final D21

Officiell anmälningslista för SM i sprintstafett

Sprinttemat fortsätter på fredagen med rafflande supersprint på 100 meter för både elit och motionärer. En tävling som blivit en tradition sedan starten 2013.

På lördagen är det dags för det 35 kilometer långa Fjälltopploppet, där även barnen tävlar på banor från 800 meter.

Knallcrossen avslutar tävlingarna på söndagen. Här får barnen tävla mot stora namn som Moa Lundgren och Viktor Thorn, som är årets utmanare, i en skicrossbana för längdskidor.

Samtliga tävlingar kommer sändas live på webben. SM-sprinten sänds via ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och Bruksvallarna där expertkommentatorn Anders Södergren ska guida tittarna tillsammans med tävlingsspeakern Jonas Andersson. Övriga tävlingar sänds utan grafik, men med kommentering från tävlingsspeakern.

Livesändningarna finns på tävlingarnas officiella webbplats: www.fjalltopploppet.se

Pressmeddelande från Funäsdalens IF med kompletteringar.

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

HUVUDSPONSOR

PRESENTING PARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info