Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA LUNDBERG

Dahlqvist på pallen igen

09 FEB 2019 17:00
För femte gången i år fick Maja Dahlqvist kliva upp på världscuppallen i en individuell världscupsprint. Den här gången som trea i finska Lahtis. Teodor Peterson var bäst av herrarna på en åttondeplats.
  • Skapad: 09 FEB 2019 17:00

I ett gråmulet Lahtis genomfördes sprint i fri stil på lördagen och de svenska åkarna imponerade. För första gången i vinter tog sig samtliga sex herrar vidare från prologen. Det gjorde även fem av tjejerna.
På damsidan tog sig Maja Dahlqvist upp på pallen som trea.
– Det kändes bättre och bättre under dagen, vilket var skönt eftersom jag har varit lite sjuk. Det var ett bra tecken att jag nu var tillbaka på banan och att jag dessutom var lite sur över att jag inte vann idag, skrattar Maja Dahlqvist efter tävlingen, där hon var elva i prologen och därefter vann både kvarts- och semifinal.

Att hon ”bara” blev trea förklarar Dahlqvist så här:
– Jag kände mig stark, men tror att jag skulle haft en bättre position uppför sista backen för att få en bättre kurva. Nu blev det lite lång väg.

Istället tog norska Maiken Caspersen Falla hem segern före amerikanskan Sophie Caldwell.

Även Hanna Falk och Johanna Hagström, som debuterade i världscupen i landslagsdräkt, tog sig till semifinal. Där slutade Falk trea i sitt heat, men tyvärr räckte inte tiden till som lucky looser till finalen. Hon slutade åtta totalt, medan Hagström, som blev femma i sitt heat, slutade på en niondeplats.

För Ida Ingemarsdotter och Evelina Settlin tog det stopp i kvartsfinalerna, medan Moa Lundgren inte lyckades ta sig vidare från kvalet den här gången.

Bäst på herrsidan var Teodor Peterson som med sin åttondeplats övertygade med god form.
Teodor Peterson tog sig vidare till semifinal efter att ha blivit tvåa i sin kvartsfinal. Han åkte starkt även i semin, men slutade på en fjärdeplats och tiden räckte inte till för att gå vidare till finalen.
Oskar Svensson, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Viktor Thorn och Martin Bergström åkte ut i kvartsfinalerna.

 

Resultat sprint (F) damer
Resultat sprint (F) herrar

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

PRESENTING PARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info