Hoppa till sidans innehåll
Foto: SIMON HASTEGÅRD

Ebba Andersson tar sitt första SM-guld

30 JAN 2019 23:55
De övriga damerna hade inte en chans när Ebba Andersson körde på stenhårt i tisdagens lopp över 15 kilometer klassisk stil med individuell start. Hon kunde ohotat ta hem guldet före Charlotte Kalla och Evelina Settlin.
  • Skapad: 30 JAN 2019 23:55

Tio kilometer klassiskt med individuell start inledde SM-veckan i Sundsvall för damerna. Redan efter tre kilometer kunde man se vartåt det barkade. Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF, tog ledningen före Charlotte Kalla och Evelina Settlin.

Andersson såg outtröttlig ut där hon gick fram urstarkt på de två varven som damerna körde. Hon utökade sin ledning konstant under loppet och väl i mål vann hon med över en minut före silvermedaljören Piteå elits Charlotte Kalla, som i sin tur var halvminuten före Evelina Settlin, Hudiksvalls IF.
– Jag hade en bra känsla idag, kom ganska fort in i åkningen och hittade ett bra flyt. Jag tyckte att jag fick till tekniken väldigt bra och hade bra skidor så det var jättekul att tävla. Jag kände mig pigg under i stort sett hela loppet, berättade Andersson.

Anna Dyvik, IFK Mora SK, och Maria Nordström, Borås SK, delade på en fin fjärdeplats.

 

Resultat damer 10 km (K)

 

SM-touren
Tävlingarna under SM-veckan hänger samman i en tour. För att räknas med i sammanställningen av touren måste åkaren ha deltagit i samtliga fyra individuella lopp under SM. Till skillnad från förra året genomförs inte tre- och femmilen under SM-veckan i år, utan i Gällivare den 30 mars. De tre bästa resultaten räknas in i totalen och ligger till grund för placeringen i touren.

I potten ligger 100 000 kronor i prispengar som delas upp mellan de fem bästa damerna respektive herrarna.

Mer information om SM-touren

 

På onsdag avgörs stafetterna på SM.
Tidsrapporteringen från dessa tävlingar kan följas live här.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info