Hoppa till sidans innehåll

Färdigtävlat i Idre

10 DEC 2019 11:21
Premiärhelgen av säsongens Volkswagen Cup avslutades under söndagen i ett snöigt Idre Fjäll där åkarna fick slita ordentligt i det ymniga snöfallet.
  • Skapad: 10 DEC 2019 11:21

Under lördagen genomfördes sprinttävlingar i fri teknik och på den populära och publikvänliga banan i Idre stod Linn Svahn, Östersunds SK och Marcus Grate, IFK Umeå, som segrare.

Det var ett stort deltagande med över 400 åkare till start i och med att även juniorerna hade sprinttävlingar med FIS-status.

Officiella resultat Volskswagen Cup Sprint 191207 (totalställningen i Volkswagen Cup efter två tävlingar finns bland pdf-filerna)

Tävlingshelgen avslutades med individuella lopp 10/15 km i fri teknik och Moa Olsson, Falun-Borlänge SK (i mitten på bilden) tillsammans med Karl-Johan Westberg, Borås SK, stod som segrare.

Även under söndagen kom över 400 åkare till start då juniorerna hade tävlingar på samma distanser som seniorerna.

Officiella resutlat Volkswagen Cup 10/15 km F 191208

I den totala Volkswagen Cup så leder efter helgens tävlande Moa Olsson med endast två poäng före Linn Sömskar, IFK Umeå (till vänster på bilden) och Maria Nordström, Borås SK är trea. Nordström var aldrig på pallen under helgen men stabila insatser under helgen gör att hon samlat bra med poäng i totala cupen.

Karl-Johan Westberg har tagit en liten ledning med 16 poäng före Fredrik Jonsson, Hudiksvalls IF. Jonsson hade ledningen inför söndagens tävlingar men Westbergs seger räckte till att gå om i totalen. Sex poäng bakom Jonsson så är Martin Bergstörm, Piteå Elit, trea. Såhär i inledningen på säsongen är det mycket tätt och flera åkare längre ner i listan har fina chanser att avancera.

Totalställning Volkswagen Cup efter Idre

Alla tävlingar under helgen streamades och går att se i efterhand gratis på http://tv.skidor.com

Volkswagen Cup fortsätter närmast med tävlingar i Falun på riksskidstadion Lugnet 24-25 januari.

Avslutningsvis vill SSF rikta ett stort tack till arrangerande Idre/Särna SK och Borås SK i samarbete med Idre Fjäll för en mycket välarrangerad premiärhelg. Även ett tack till Volkswagen och Makita för er support kring tävlingarna.

Skribent: Ludvig Remb
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info