Hoppa till sidans innehåll

Konsulenterna finns som stöd för er verksamhet

20 SEP 2019 09:30
Svenska skidförbundets tre längdkonsulenter är nu igång med säsongens arbete. Längdkonsulenternas främsta uppgift är att vara förbundets förlängda arm ut i distrikts- och föreningsverksamheten.
  • Skapad: 20 SEP 2019 09:30

Ett stort fokus i arbetet är ledarutbildningar i form av både stegutbildningar, kortare inspirationsträffar och enskilda föreningsbesök. De finns som stöd för att inspirera och utbilda våra ledare för att skapa trygga och goda skidmiljöer. 
– Vi vill synliggöra våra riktlinjer och var vi står. Den ”blågula vägen” ska löpa som en röd tråd i vårt arbete för att stärka befintliga verksamheter, berättar Anna Norman, konsulent för region nord.

På inspirationsträffarna finns det många intressanta områden att beröra.
Under hösten kommer vi exempelvis att prata om skidatletism och grundfärdigheter för ett hållbart idrottande, men vi anpassar gärna innehållet i våra inspirationsträffar utefter föreningarnas behov, fortsätter Robin Isbring, konsulent för region syd.

Konsulenterna finns även som stöd för distriktens längdkommittéer, samt för samordning mellan distrikt i exempelvis utbildningsfrågan. De senaste säsongerna har man skapat ett forum och årlig träff för landets längdkommittéordföranden där syftet är att utbyta erfarenheter och underlätta samarbeten mellan distrikten.

Inspirationsträffarna är öppna för alla nuvarande eller blivande skidledare bland föreningarna inom längdverksamheten. Träffarna består både av en teoretisk och praktisk del där ledarna får tips på roliga övningar för barn & ungdom. En perfekt intensivutbildning och inspiration för befintliga och potentiellt nya ledare.

 

Mer information om inspirationsträffarna finns här

Vill ni komma i kontakt med konsulenterna? Här finns deras kontaktuppgifter

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info