Hoppa till sidans innehåll

Livesändningar från årets avslutande SM-tävlingar

13 MAR 2019 12:54
Nu är det klart att det blir livesändningar från säsongsavslutningen i längdskidor från Gällivare och Bruksvallarna.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2019 12:54

I Gällivare arrangeras 30/50 km och i Bruksvallarna arrangeras sprintstafetten när årets SM-tävlingar ska avslutas.

I Gällivare arrangeras även Volkswagen Tour ihop med SM-tävlingen. Touren inleds torsdag 28 mars med en sprint, följt av en tremil för damerna och en femmil för herrarna på lördagen innan helgen avslutas med den sedvanliga monsterklättringen upp för Dundret i Gällivare. SM-tävlingen 11 april i Bruksvallarna är en del av den traditionella Fjälltopphelgen.

I Gällivare är livesändningarna ett samarbete mellan Gellivare Skidallians, Expressen TV och Svenska Skidförbundet. I Bruksvallarna sker sändningarna i samarbete mellan Funäsdalens IF och Mittmedia.

Expressen TV satsar ordentligt och kommer ha programledaren Philip Gadd och experterna Tomas Pettersson och Ludvig Holmberg på plats under alla dagarna.

– Det ska bli kul att få ta Expressen TV:s tittare så nära dramat det bara går. Att få avsluta säsongen med alla svenska stjärnor på plats känns som en dröm, säger Philip Gadd.

Det är även klart att ett flertal experter kommer vara med i kommenteringen av tävlingarna i Gällivare, bland andra tidigare landslagsåkarna Marcus Hellner och Peter Larsson samt Mia Karlsson, ordförande i Sollefteå skidklubb.

Sändningarna från Gällivare går att se i SportExpressen TV både på webben samt i linjär-tv för de som har Com Hem eller Boxer. Sändningarna i Bruksvallarna kommer kunna ses via www.fjalltopploppet.se

Foto: Bildbyrån

Skribent: Ludvig Remb
Epost: This is a mailto link

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info