Hoppa till sidans innehåll

Möt våra nya medarbetare

12 JUN 2019 13:30
Maggan Carlson och Robin Isbring har nu börjat jobba med nya uppdrag på Svenska Skidförbundet. Maggan som landslagskoordinator och Robin som konsulent för södra Sverige.
  • Skapad: 12 JUN 2019 13:30

Maggan Carlson – landslagskoordinator
Maggan kommer närmast från en anställning på SSF som längdkonsulent för region mellan. Det senaste året har hon emellertid varit tjänstledig då hon arbetat med We&Sports, projekt finansierat av arvsfonden som arbetar med att förbygga psykisk ohälsa bland idrottande ungdomar, i Östersund. Från och med nu kliver hon in i en ny roll som landslagskoordinator. I arbetet ingår bland annat att koordinera resor och övrig logistik för landslagsverksamheten. Maggan kommer att finnas med på utvalda läger och tävlingar.

Maggan gick skidgymnasiet i Järpen mellan 1982–86. Hon satsade på en egen karriär, men hamnade på ledarbanan redan som 21-åring. Under flera år jobbade hon på skidgymnasiet i Järpen, men även i Sollefteå och ett år på skiduniversitet i Östersund. Maggan har också mångårig erfarenhet som klubbledare inom olika föreningar och som ledare på flertalet JVM, världscuptävlingar och OS/VM. Under åren har Maggan på olika sätt kontinuerligt vidareutbildat sig både inom idrott och civilt.
– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande. Jag ser fram emot att hitta optimala förutsättningar för teamet så att

åkare och ledare kan leverera när det gäller. Jag gillar miljön där vi alla strävar efter att prestera på topp, berättar Maggan.

Robin Isbring – konsulent region syd
Som en av SSFs tre längdkonsulenter blir Robin SSFs ansikte utåt. Han kommer erbjuda inspirationsträffar som en del av förbundets stöd till föreningarna. Träffarna har olika teman, som bestäms och planeras av SSFs nationella verksamhet.

Robin är utbildad lärare i ämnena idrott & hälsa och specialidrott vid GIH i Stockholm. De senaste 20 åren har han arbetat på Mora gymnasium, men har då och då gjort uppehåll för andra tjänster. Bland annat har han varit tränare åt längdlandslaget i tre år, samt chef för langrennsavdelningen vid Toppidrettsgymnasiet i Lillehammer i ett år.

Nu har Isbring flyttat från Mora till Karlshamn.
– Min familj och jag ville komma närmare rötterna längre söderut i Sverige. Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att fortsätta jobba med skidor i en annan del av landet och att fortsätta att bidra till skid-Sverige. Jag ser fram emot att tillsammans med de andra konsulenterna, Anna och Anki, jobba med att få ut budskap och ett helhetstänk kring vad SSF står för och vad vi tror är den vinnande vägen. Det ska bli kul att komma ut och träffa distrikten och föreningarna i södra Sverige, säger Robin Isbring.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info