Hoppa till sidans innehåll

Nytt bra lopp av Johan Häggström

28 DEC 2019 18:55
Johan Häggström fortsätter att imponera och har verkligen etablerat sig i världscupen den här säsongen. Återigen var det han som var först i mål bland svenskarna – idag som 16:e man.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2019 18:55

Det blev ett tajt lopp för herrarna på den relativt smala banan i Lenzerheide, Schweiz, när Tour de Ski inleddes med 15 kilometer fristil. Inledningsvis gick det väldigt sakta och alla åkare var egentligen samlade i en och samma klunga. 

Men tempot skulle höjas när ryssen Sergej Ustiugov satte in en högre växel under de sista kilometrarna. De två svenskar som bäst kunde hänga med var Johan Häggström och Jens Burman. De båda skulle komma in på upploppet i samma klunga och inte helt oväntat var det Johan som drog det längsta strået i spurten och kunde gå in som 16:e man medan Jens fick nöja sig med 21:a plats. 

– Det var bra känsla. Mycket folk och trångt så det var kul att köra. Det är bara att dra in skidorna när det är trångt och ta plats när man kan. Man får välja när man ska ta sina positioner, sa en nöjd Johan till Expressen efter målgång.

Calle Halfvarsson har haft en längre förkylning och det här blev därmed första tävlingen sen premiären i Ruka. Det blev en tung dag för Calle som gick in som 37:a, men har förhoppningar att formen ska lossna efter lite fler tävlingar i kroppen. 

Imorgon fortsätter touren med sprint, även då i fri stil. 

Svenska placeringar:
16:e Johan Häggström
21:a Jens Burman
35:a Karl Johan Westberg
37:a Calle Halfvarsson
42:a Björn Sandström
56:a Axel Ekström
79:a Oskar Svensson

Hela resultatlistan hittar du HÄR

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info