Hoppa till sidans innehåll

Personbästa i distans för Johan

15 DEC 2019 16:18
Liksom för damerna var det ett relativt ungt och orutinerat herrlag på start i dagens 15-kilometerslopp i Davos. Men Johan Häggström får väl snart räknas som rutinerad efter den fina säsongsinledningen och blev också bästa svensk idag.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2019 16:18

Jens Burman som brukar trivas bra i Davos och var tolva i samma lopp förra året och inledningsvis såg det ut att kunna räcka ännu högre i år. Han öppnade riktigt starkt och såg ut att kunna följa upp förra helgens fina resultat från Lillehammer men föll tyvärr tillbaka i fältet och slutade på en 21:a plats.

Istället blev det, något oväntat, Johan Häggström som blev bästa svensk. Johan som har tagit stora kliv den här säsongen, både i sprint men framför allt i distans. Det slutade med en 15:e plats vilket innebar nytt personbästa i världscupdistans.
– Det var kul att åka och jag var riktigt taggad innan. Försökte väl öppna lite lugnare än jag brukar men det var bra för jag hade krafter kvar på sista varvet, sa Johan till SVT efter loppet.

Även Karl-Johan Westberg gjorde sitt bästa distanslopp i världscupen någonsin då han tog sina första världscuppoäng idag på en 29:e plats.

Svenska placeringar:
15:e Johan Häggström
21:a Jens Burman
29:a Karl-Johan Westberg
48:a Axel Ekström
57:a Björn Sandström
67:a Gustaf Berglund

Hela resultatlistan hittar du HÄR

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info