Hoppa till sidans innehåll

Skidkurser för vuxna med Hägglunds Motion

14 MAR 2019 13:38
– Det fanns en efterfrågan på vuxengrupper där folk kan förbättra tekniken. Det har varit väldigt lyckat, säger Matts Sehlberg, en av initiativtagarna till Hägglunds Motion som vänder sig till vuxna motionärer
  • Skapad: 14 MAR 2019 13:38

Hägglunds SK Ski Team skapade sektionen Hägglunds Motionför att fånga upp vuxna motionärer som har ambitionen att bli bättre skidåkare. Det är nu fem år sedan och den här vintern har klubben en nybörjar- och en fortsättningsgrupp i gång. Plus ett gäng barnmorskor som bildat en egen grupp där de filar på tekniken.

– Vi har 12 deltagare i varje grupp och två ledare per grupp. Deltagarna har kul, de suger åt sig kunskap och jag möter dem ofta ute i spåret när de är ute och tränar på ”läxan”, berättar Matts.

Det är klassisk teknik som lärs ut. Under sex tillfällen går man igenom de olika växlarna, tränar backe och ger även tips kring material och vallning.

– Deltagarna är både rena nybörjare och folk som har åkt som yngre och nu vill komma tillbaka till skidåkningen. Målet i nybörjargruppen är ofta att åka Öppet Spår eller Tjejvasan. I fortsättningskursen vill man ha lite mer specifik teknikträning, säger Mats.

Skribent: Elisabeth Hansson
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info