Hoppa till sidans innehåll

Spännande möjligheter i Göteborg

28 OKT 2019 09:00
Svenska Skidförbundets anläggningskonsulent Jonas Braam var i förra veckan på Prioritet Serneke Arena för att diskutera möjligheterna att utöka den befintliga skidanläggningen med en längre utomhusslinga avsedd för skidor och rullskidor.
  • Skapad: 28 OKT 2019 09:00

Med på mötet var bland annat Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans, som nyligen ingått ett treårigt samarbetsavtal med Svenska Skidförbundets längdåkningssektion. Sponsorsatsningen, som går under namnet ”Prio tillväxt”, innebär en utökning av resurserna i de etablerade elitmiljöerna, men innebär också utökade ökade resurser till mindre utvecklingsmiljöer på andra platser i Sverige.

– Min förhoppning är att längdskidåkningen de kommande åren etablerar sig på allvar även i våra storstadsregioner. I Göteborg finns ambitionen att komplettera dagens skidanläggning på Prioritet Serneke Arena med längre slingor för längdskidåkning och en snögaranti mellan den 1 december och den 31 mars, säger Nils Wiberg.

Prioritet Finans är majoritetsägare i Prioritet Serneke Arena tillsammans med byggkoncernen Serneke, som även de medverkade på mötet för att utvärdera vilka olika förslag och alternativ som kan vara praktiskt genomförbara.

– Vi har diskuterat lite olika alternativ men det är framförallt ett förslag som verkligen sticker ut, om det överhuvudtaget är möjlig att genomföra. Vad det förslaget innebär är för tidigt att avslöja, men om planerna skulle gå i lås så blir det en helt unik skidanläggning som saknar motstycke i Sverige, säger Nils Wiberg och får medhåll från anläggningskonsulenten Jonas Braam.  

Personerna på bilden räknat från vänster,

Sven Prytz
Förvaltningschef / Real Estate Manager
Serneke Projektutveckling AB

Martin Bergström
Affärsutvecklare / Business Developer
Serneke Projektutveckling AB

Kjell Nihlmar 
Head of Sponsorship
Prioritet Finans AB

Nils Wiberg
VD
Prioritet Finans AB

Jonas Braam
Anläggningskonsulent längd- och rullskidor
Svenska Skidförbundet | Swedish Ski Association

Skribent: SSF
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info