Hoppa till sidans innehåll

Spännande start i Idre

06 DEC 2019 22:30
Det blev en rafflande start när säsongens Volkswagen Cup inleddes med individuella klassiska lopp i Idre under fredagen.
  • Skapad: 06 DEC 2019 22:30

Det blev även fin inramning av tävlingarna med en decembersol som sken över åkarna och arrangerade Idre-Särna SK tillsammans med Borås SK fick en bra start på säsongens premiärhelg.

Herrarnas tävling blev en klang- och jubelföreställning för Sollefteå Skidors Fredrik Andersson som vann tävlingen i stor stil. Efter en något försiktig inledning så skruvade han upp tempot och tog kommandot. Till slut blev segermarginalen drygt 15 sekunder till Simon Andersson, Falun-Borlänge SK. Simon Andersson fick därmed en fin inledning på säsongen efter att han missat premiären i Gällivare för ett par veckor sedan. Trea blev Viktor Brännmark, Piteå Elit SK, efter ett stabilt lopp där han var i topp hela vägen.

Damernas tävling blev en riktig nagelbitare. Linn Svahn, Östersunds SK, vann loppet med endast 1,3 sekunder före Moa Olsson, Falun-Borlänge SK. Svahn var i ledningen hela vägen men Olsson knaprade in bit för bit och mål som var det alltså endast 1,3 sekunder som skiljde mellan dem. Sofia Henriksson, Piteå Elit, blev trea och det var inte långt till segern, 2,6 sekunder blev marginalen till Linn Svahn. Henriksson var tvåa länge men tappade alltså lite i avslutningen av loppet.

Officiella resultat Volkswagen Cup 6 december

Då dagens tävling var den första i Volkswagen Cup för vintern så leder Linn Svahn och Fredrik Andersson cupen inför lördagens tävlingar.

Under lördagen står sprint i fri teknik på programmet och då blir det förutom seniorernas tävlingar även juniortävlingar med FIS-status.

Tävlingarna startar kl. 8.30 med prologer och 10.45 inleds finalpasset med seniorerna. Finalpasset för seniorerna kommer som dagens tävlingar streamas gratis på tv.skidor.com. Det blir även livetidtagning i FIS app och FIS live.

Dagens Volkswagen Cup streamades på tv.skidor.com, SSFs nya satsning på att lyfta den nationella längdskidåkningen, och går att se i efterhand.

Foto: Skiteam_Volkswagen

Skribent: Ludvig Remb
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info