Hoppa till sidans innehåll

SSF arrangerar barnskidskola på Gärdet i Stockholm

01 FEB 2019 11:28
Under de tre kommande lördagarna arrangerar Svenska Skidförbundet Bauis Skidskola på Gärdet i Stockholm.
  • Skapad: 01 FEB 2019 11:28

Mellan 10.00–13.00 får alla barn som vill prova att åka längdskidor chansen till gratis skidskola och låneutrustning på Gärdet i Stockholm kommande tre lördagar. Dessutom får alla barn som genomför Bauis Skidskola en extra belöning.
– Vi genomförde den första skiddagen för en vecka sedan. Då fick vi uppleva en underbar dag på Gärdet. Det var fullt med skidåkare hela dagen och cirka 100 barn kom och testade Bauis Skidskola. Många av barnen åkte längdskidor för första gången och det var gott om skidglädje när de åkte varv på varv, berättar Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig på Svenska Skidförbundet längd.

Genom samarbetet med Stockholms stad finns nu 800 meter längdskidspår på Gärdet, vilket är till stor glädje för både barn och vuxna.

Under vardagarna kommande veckor arrangeras Alla på snö för 4 000 fjärdeklassare i Stockholm, som då får chansen att testa både längdskidåkning på Gärdet och alpint i Hammarbybacken.

 

Kontaktperson:
Jenny Limby, barn- och ungdomskoordinator, SSF, tfn. 070-370 00 93, This is a mailto link

Mer information om:
​​Bauis Skidskola
​Bauis Skidskola på Gärdet
​Alla på snö​​

 

 

Bauis Skidskola
Bauis Skidskola är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och BAUHAUS med syftet att ge fler barn möjlighet till glädjefyllda aktiviteter på längdskidor. Skidskolan kan genomföras av föreningar, förskolor eller andra organisationer och köras som separat skidskola, integreras i ordinarie verksamhet eller som här på Gärdet i form av enskilt event.
Genom Bauis Skidskola får även förskolor runt om i Sverige chansen att låna en uppsättning av tio skidutrustningar. Som gör det möjligt att integrera skidåkning i den ordinarie verksamheten.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

PRESENTING PARTNER

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info