Hoppa till sidans innehåll

Succé för sommarskidåkning i Malmö

01 JUL 2019 13:32
I samband med SM-veckan och rullskid-SM bjöd Ski Team Skåne på prova-på-skidåkning med riktig vinterutrustning på plastsnö! Resultatet - en succé med över 300 barn, ungdomar och vuxna på skidor under en strålande sol och blå himmel!
  • Uppdaterad: 01 JUL 2019 13:32

Skidor på sommaren förknippas oftast med glaciäråkning eller skidåkning på sparad snö på ett midsommarevent eller liknande, men nu bjöds det på riktig skidåkning i 28 graders värme på plastsnö! På en halvtimma var plastmattorna som utgjorde snöbädden utlagd och redo för att ta emot nyfikna barn, ungdomar och vuxna för riktig skidåkning med både skejt och stakning.

Kön till låneskidorna var konstant fylld hela dagen och Bauis skidskola längs med banan lockade barnen och ungdomarna till att tänja gränserna, balansera på en skida, snurra, hoppa och staka. Som belöning fick åkarna i värmen välbehövliga vattenflaskor, men också idolkort på landslaget och flaggor med mera att heja fram rullskidåkarna med under de kommande SM-tävlingarna.

Många stod på skidor för första gången och skidglädje var stor - Ski Team Skåne får nog fullt upp i vinter med fler nyfikna skidåkare på snö tack vare denna prova-på-dag längs stranden i Malmö!

En fantastisk dag väntar nu på att följas upp av spännande rullskidstävlingar under måndagen och tisdagen på SM-veckan, se mer info på www.smrullskidor.se

Är du nyfiken på sommarskidåkningen på plastsnö, eller har andra sommar- eller vinteranläggningsfrågor för längdskidor? Kontakta Jonas Braam, anläggningskonsulent längdskidor på mejl This is a mailto link eller på telefon 0733-22 32 22

Mer information om Bauis Skidskola hittar du här

 

https://www.smrullskidor.se/

Skribent: Jonas Braam
Epost: This is a mailto link

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info