Hoppa till sidans innehåll
Foto: PHILIPP BREM

Svenskorna etta och tvåa i Düsseldorf

13 JAN 2019 14:40
Båda damlagen var på pallen i sprintstafetten i Düsseldorf. Laget med Stina Nilsson och Maja Dahlqvist blev etta och andralaget med Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling blev tvåa.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2019 14:40

Det blev ännu en fantastisk svensk sprintdag i Düsseldorf. Båda damlagen i söndagens sprintstafett tog sig vidare till final. I lag 1 körde Stina Nilsson och Maja Dahlqvist till sig förstaplatsen i sin semifinal, medan andralagets Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling blev tvåa efter Norge. Vägen fram blev händelserik för lag 2. Ida Ingemarsdotter hann med att bryta en stav, få en ny som hon tappade när en annan åkare trampade på den och därefter få en ny stav igen. Men Ingemarsdotter visade upp lugn och rutin och behöll sin position i täten trots incidenterna.

Även herrarnas förstalag tog sig vidare från semifinalen. Här åkte världscupdebuterande Gustaf Berglund tillsammans med Johan Häggström.

I Sveriges andralag vurpade Gustav Nordström strax innan växling på sin sistasträcka. Teodor Peterson tvingades hämta upp tiden de tappat på täten, men lyckades inte ta sig vidare till final.

I damfinalen körde svenskorna med full kontroll. I slutet av den näst sista sträckan åkte Stina Nilsson upp i täten och drog upp tempot rejält. Hon drog ut fältet och skapade en liten lucka inför växlingen.

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling låg sedan i täten under den sista sträckan. In mot upploppet blev det en hård kamp om topplaceringarna. Men Dahlqvist gjorde en fenomenal slutspurt och tog en solklar seger. Däremot blev det photo finish för position två, tre och fyra. Det visade sig i reprisen att Jonna Sundling tog hem andraplatsen och därmed stod det klart att de svenska damerna var bäst även den här dagen.

Norges förstalag med Marie Eide och Maiken Kaspersen Falla blev trea.

Även herrarna körde i samlat fält länge. På näst sista sträckan låg Gustav Berglund långt fram när han föll innan den sista skarpa kurvan inför växling. Johan Hägglund jagade ikapp, men kom aldrig fram i den täta klungan. Mot slutet åkte Norges Sindre Björnstad Skar stenhårt och kunde köra hem segern till honom och Erik Valnes. Norges andralag, med Pål Golberg och Eirik Brandsdal, blev tvåa, medan Ryssland, med Artem Maltsev och Gleb Retivykh blev trea.

Resultat sprintstafett damer
Resultat sprintstafett herrar

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info