Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATIC KLANSEK

Svenskorna etta och tvåa i Planica

22 DEC 2019 18:48
Det blev ännu en fantastisk världscupdag i Planica på söndagen där de båda damlagen, med Maja Dahlqvist, Linn Svahn, Stina Nilsson och Jonna Sundling, placerade sig etta och tvåa.
  • Skapad: 22 DEC 2019 18:48

På söndagens sprintstafett i världscupen i Planica hamnade de båda svenska damlagen i samma semifinal. Båda lagen tog sig vidare till final.

I herrarnas första semifinal blev Oscar Svensson och Markus Grate fyra, men tog sig vidare på tid. När det var dags för den andra semifinalen startade ett rejält snöfall och det blev tidigt uppenbart att tiderna från heatet inte skulle räcka till finaler. Det gällde därmed att placera sig som etta eller tvåa för att vara garanterad en plats.

I det svenska laget låg Johan Häggström och Teodor Peterson länge i täten, men Teodor kämpade med sina skidor och på sin sista sträcka orkade han inte hänga med täten längre och de slutade tia.

I damernas final blev det en lugn inledning, men när Stina Nilsson höjde tempot på den näst sista sträckan var det endast Maja Dahlqvist och Norges lag 1 som hängde med.

På den sista sträckan anslöt Schweiz till de tre i täten och det blev spännande in i det sista. På upploppet blev det en hård spurt mellan de två svenska lagen med Jonna Sundling och Linn Svahn, en spurt som Svahn tog hem. På tredjeplats åkte Sweiz in före den norska laget.  

Utgången i herrfinalen var länge oviss, men strax före den andra växlingen försökte Norge 1 och Norge 2 dra ifrån. Frankrike och Finland hakade på. Det sista varvet blev en hård kamp mellan de fyra nationerna där slutligen Norge 1 fann före Norge 1 och Finland 1. Sverige slutade på en nionde plats.

 

Resultat sprintstafett damer
Resultat sprintstafett herrar

 

Skribent: Katarina Medveczky
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info