Hoppa till sidans innehåll

Guld och brons till Ebba och Emma

03 MAR 2020 20:01
Det blev svensk medaljsuccé igen när U23-VM hade sin andra tävlingsdag.
Ebba Andersson tog hem damernas 10-kilometersrace och det var nära att det återigen blev en dubbel i damklassen. De svenska herrarna hade också länge medaljvittring.
  • Skapad: 03 MAR 2020 20:01

Vädret hade återigen svängt om i Tyska Oberwiesentahl och måndagens solsken hade bytts ut till lätt snöstorm under tisdagen.

Ebba Andersson var bäst rankad och startade därför sist av alla.  Någon minut tidigare gick guldmedaljören från sprinten ut – Emma Ribom – som skulle bli huvudpersonen till en början av loppet. Ebba Andersson passerade nämligen efter Ribom vid de första mellantiderna. Men Ebba hade en till växel och lyckades ta ikapp och gick ifrån och vann till slut loppet med 30 sekunder. 
– Emma pressade verkligen mig idag men jag är verkligen glad att jag klarade av ta guldet, säger Ebba. Det blev därmed hennes första guld i U23-VM sammanhang.

Emmas stenhårda öppning kostade på och i mål fick hon släppa förbi sig norskan Marte Maehlum Johansen. Men så klart väldigt nöjd med att ha tag mästerskapets andra medalj. 
– Jag kände mig väldigt stark i början men sen blev det riktigt tufft sista varvet, säger Emma Ribom.

Moa Olsson slutade på 20:e plats och Moa Lundgren på en 25:e.

Herrarna matchades mot medaljer
I herrarnas lopp blev det riktigt spännande. Både Leo Johansson och Fredrik Andersson hade medaljkänning långt in i loppet. Vid 10 kilometer låg Fredrik fortfarande på pallplats men sista varvet blev jobbigt och Fredrik halkade ner i listan men till en väldigt fin sjunde plats.

Leo Johansson hade istället den vassare avslutningen av dom två och väl i mål var det bara 13 sekunder från pallen vilket resulterade i en fin femte plats. 
– Det var ett bra lopp och är nöjd. Jag fick ut allt jag hade idag, säger Leo Johansson. 

Inga medaljer på herrsidan men ett kvitto på att vi är med och slåss där uppe. 
– Tycker det är förbannat kul att killarna sätter färg och prägel på den här tävlingen och spänner bågen för att nå medaljerna. Förr eller senare kommer det slå in, nu är det bara sekunder upp – otroligt kul att se, säger Johan Granath, tränare Team svenska spel.

Officiella resultat

Damer 10 km K
Herrar 15 km K

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info